Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zwalczyc katar u 2 tygidniowego dziecka

Polecane posty

Gość gość

witam , moj syn ma od 2 dni katar, bylam z nim u lekraza, ktory przepisal NASIVINale moge do stosowac tylko przez 3 dni... nie widze poprawy boje sie ze przerodzi sie to w zapalenie pluc, mamy pozcie!!!! znacie jakies sposoby... dodam ze kupilam aspirator i wybieram mu gliutki ale nie za duzo sie wybiera dodtakowo psikam roztworem soli morskiej...

Gość gość
nie wiem jak jest teraz, ale jak mój noworodek kichał i miał katarek 11 lat temu, to tylko i wyłącznie woda morska... Tak jakoś utkwiło mi w pamięci...

Gość gość
my tez tylko sól morska i odciągamy "katarkiem", mamy jeszcze do psikania euphorbium

Gość gość
mój syn pamiętam jako noworodek tez miał katar, sol morska, ewentualnie fizjologiczna i aspirator i wystarczy. to zresztą może być nie tyle katar ale pozostalosci po wodach płodowych..nie faszeruj dziecka zbednie zadnymi lekami, a u niemowlakow taki wlasnie katarek to norma, wiec z własnego doświadczenia powiem nie panikuj, bo taki katarek może się utrzymać do kilku tygodni

Gość gość
no wlasnie on nie ma go przez caly czas, szczegolnie w nocy kolo 4 nad ranem zaczyna kichac i sie zaczyna....szkoda mi go bo widac ze sie meczy,teraz tez dostal, psiknelam mu soli i troche wybralam aspiratorem , troche pomoglo ale nie do konca, dodatkowo mi smaruje nosek masc majerankowa a jak juz to nie pomaga to daje ten nasivir ale to juz naprawde w koniecznosci bo nei chce go niczym faszerowac. mam nadziej ze macie racje ze to nic groznego, dodam ze glutki sa przezroczyste a nei zielone wiec bakterii narazie nie ma. lekarz mi powiedizla ze to mze byc z przegrzania mialam w domu temp 25 stopniteraz mam 20 -21 i staram sie ja utrzymac

Gość gość
kaloryfery odkrecone? ogrzewasz sztucznie mieszkanie? zeby teraz miec 25 st w mieszkaniu to pewnie tak.powietrze w domu za suche i sluzowka, tak delikatna przeciez, ucierpiala. ostaw ten nasivin!!! on jeszcze bardzoj wysusza sluzowke! zaraz krwotoki beda i tyle z tego wyniknie. zreszta nasivin dla 2 tyg noworodka? przy katarze nocnym?dziwne nieco! nawilzaj nos ile sie da! sol morska co chwilke, na zmiane z sola fizjologiczna. nawilzaj tez mieszkanie, jak masz to nawilzaczem a jak nie to chociaz mokre pieluchy na kaloryfer zawies, wietrz je jak najczesciej i wlasnie max te 21 stopni. zrob inhalacje - na kuchence postaw garnek z woda, rumiankiem, majerankiem, mozesz dodac torebke szalwii i niech sie gotuje, jak najwiecej z maluchem przebywaj w oparach tej mieszanki, niech sobie wdycha.