Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 25 latka z aparatem na zębach to obciach

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Mam 25 lat i bardzo krzywe zęby (tyle dobrego, że symetrycznie :P). Wiem, że powinni się tym zająć rodzice ale nie było nas stać (aparat z nfzetu nie pomógł). Pracowałam w wakacje od 16 roku życia ale zawsze były ważniejsze wydatki. I teraz mam pracę stałą, stać mnie... tylko czy to nie wstyd? Ale w sumie chyba mniejszy niż ten mój koślawy uśmiech :( Poradźcie!

Gość gość
No co ty gadasz jaki wstyd??? ja mam 34 lata I mam aparat I mam w nosie co ludzie mysla, to raczej oznaka ze o siebie dbasz I jestes rozsadna. Lepiej zrob to teraz bedzie po klopocie a nie czekaj tyle lat co ja (a I tak nie zaluje) bo efekt jest juz widoczny!

Gość kinkyreggae
jak chcesz miec proste zeby to nie ma innego wyjscia, co sie bedziesz martwic opinią innych ludzi, ktoś podejdzie do ciebie i powie..... haha jaka stara baba i nosi aparat, hahaha..... 🖐️

Gość gość
jaki tam wstyd! założ aparat najszybciej jak mozesz nie będziesz żałowała. dbaj o siebie :)

Gość gość
mam 30 lat i sama bym chciała aparat, ale nie mam kasy

Gość gość koślawy uśmiech
dziękuję! Naprawdę dziękuję za słowa otuchy. Jutro umówię się na wizytę...

Gość gość
umów się koniecznie, jak zdejmiesz aparat to będziesz skakac z radości. nawet nie wiesz ile zyskasz urody :)

Gość gość
kup tylko duuużo tabletek przeciwbólowych i jedzenie w formie papek na 2-3 dni

Gość gość
do tego piekny usmiech to inwestycja na przyszlosc. No niestey ale zeby to twoja wizytowka, bedziesz sie czula o wiele pewniej wsrod ludzi, twoje poczucie wartosci wzrosnie, pozbedziesz sie kompleksow. Zobaczysz to sa same korzysci a 1,5 roku 2 lata to szybko leci. Ja dopiero co zalozylam a nie moge uwierzyc ze zaraz zdejmuje bedzie dobrze :-)

Gość gość
ja mam 26 i w sierpniu zdjełam po 2 latach. mam piękne zęby, ciagle się uśmiecham, jestem pewna siebie i szcześliwa. Krzywe zęby to obciach a nie to że chcesz mieć piękny usmiech! :) Odwagi!! :)

Gość gość koślawy uśmiech
macie rację... pewnie za 3 lata będę się pięknie i wreszcie bez skrępowania uśmiechać :) mówię trzy lata bo mam dużą wadę zgryzu i nie chcę się rozczarować jak dwa lata to będzie za mało :D No ale przed trzydziestką będę się śmiać pełną gębą! :D

Gość ewelkaMA
czy zakładacie jeszcze na noc aparat retencyjny? podobno już na stałe trzeba go mieć, bo zęby mogą wrócić w poprzednie miejsce

Gość ewelkaMA
ja mam 32 lata i już koło grudnia po dwuletnim noszeniu zdejmuję, ja miałam przodozgryz, czyli dolną szczękę wysuniętą do przodu

Gość gość autorkaTematu
Jak ja kiedys nosilam staly aparat przez 3 lata, to wszyscy sie tak do tego przyzwyczaili i nie zwracali na niego uwagi, ze gdy go zdjelam to prawie nikt nie zauwazyl :D musialam centralnie zaswiecic zebami przed oczami znajomych zeby zobaczyli brak aparatu. Kwestia przyzwyczajenia i nigdy nie uslyszalam zlego slowa na temat aparatu.