Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ursu

zdrowie

Polecane posty

Witajcie Czy zdarzyło się już komuś mieć problem z obniżonym nastrojem, zachowanie depresyjne , problemy z zasypianiem, niespokojny, przerywany sen a rano stany lękowe?

Gość gość
właśnie przez to przechodzę, wybieram sie ponownie do psychiatry :(

Gość yesornat
Miałam, mam i nie potrafie sie odpedzic od nich. Wymyslam sobie zawsze jakies problemy i dlatego ciagle mam leki i depresje. Brałam leki, pomagały a teraz powiedzialam sobie ze sobie sama poradze z nimi i nie daje rady.

Gość marka9
Stany depresyjne, bezsenność lub nadmierna senność są dość charakterystyczne o tej porze roku. Aby tego uniknąć konieczny jest właściwy wypoczynek. Taki może zapewnić zdrowy i spokojny sen. Sen jest najlepszym lekiem mogącym sprawić, że każdego ranka będziemy się budzić pełni energii i chęci do życia. Wiele w tej kwestii możemy zrobić sami. Chodzi o zachowanie podstawowych zasad higieny snu. Ich dochowanie nie sprawia wielkich trudności, ale aby odniosły skutek, trzeba zachować konsekwencję. Zasady higieny snu: *ograniczaj czas spędzany w łóżku *nie próbuj zasnąć na siłę *usuń zegarek z zasięgu wzroku w sypialni *zmęcz się fizycznie późnym popołudniem *unikaj kofeiny, nikotyny i alkoholu *prowadź regularny tryb życia *rano wstawaj zawsze o tej samej porze *zjedz kolację 3 godziny przed snem i ewentualnie lekką *przekąskę późnym wieczorem *unikaj silnego światła wieczorem i ciemnych pomieszczeń w ciągu dnia *unikaj drzemek w ciągu dnia Życzę powodzenia.

Gość marka9
Trala lala.. w takim hałasie nie da się spać. :)

Gość iva11
Wszystkim to się zdarza z różną częstością. Jesli trwa to zbyt długo wtedy powinien zająć się tym lekarz.