Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawielysa

łysienie

Polecane posty

Gość prawielysa

Witam, potrzebuję porady :( Wczoraj zauważyłam, że mam bardzo przerzedzone włosy. Prześwity są wszędzie, tam gdzie mam przedziałek, jak mam grzywkę, obojętnie jak przesunę włosy widać łyse prześwity :( Byłam u dermatologa jednak ta stwierdziła, że łysienie androgenowe to nie jest, bo jestem za młoda (20 lat). W kwietniu odstawiłam Diane 35 po roku brania, mój cykl wydłużył się do 50 dni i teraz powoli zaczyna się skracać... Nie wiem od czego te włosy nagle zaczęły wypadać. Mam zdjęcia zrobione ponad miesiąc temu i żadnych prześwitów nie było! Czy możliwe jest łysienie androgenowe w tak szybkim tempie? Dziewczyny pomóżcie, moja samoocena strasznie spadła... Od wczoraj siedzę i ryczę, bo nie wiem czy niedługo nie zostanę łysa...

Gość gość
byc moze wlasnie po antykoncepcji i teraz organizm wraca do siebie. probowalas jakis wcierek suplementow?

Gość gość
a moze to na jesien :P albo stres.. albo brak ci jakis witamin

Gość gość
przy andro wlosy tak nagle nie wypadaja :p zacznij brac novophane, nie zadne bellisy bo te sa beznadziejne, poprawa powinna byc po miesiacu, dwoch.. jakis szampon dobry na wypadanie np revitax, seboradin, z wcierek dziewczyny chwala jantar. jezeli poprawy nie zauwazysz do tego czasu trzeba bedzie zrobic badania tarczyca i hormony plciowe.

Gość gość
tak, wcieram Alpicort i do tego łykam L'biotica Włosy i paznokcie. Jestem przerażona, wszędzie mam łyse przerzedzone miejsca i widać mi skórę głowy :( I jest to na całej głowie, grzywka, cały środek głowy i tył też. Nawet nad uszami :( Zastanawiam się czy dodatkowo nie doprawiłam się farbowaniem... Fryzjerka mi zrobiła odrosty ale wyszły rude i po powrocie do domu zafarbowałam włosy drugi raz (szamponem koloryzującym Palette)... Boję się, że to łysienie androgenowe i że włosy już nie odrosną :(

Gość gość
androgenowe tak szybko nie przebiega, moze zbadaj sobie tarczyce, choc mysle ze to po antykoncepcji. mozliwe ze same po jakims czasie przestana wypadac tak po prostu.. i nie martw sie, nie olysiejesz w kilka tygodni czy miesiecy, na poczatku moze beda jakies przesiwty ale one zarosna nowymi wloskami. jak dlugo wcierasz aplicort e? ponoc z nim jest tak ze jezeli do miesiaca efektu brak to nie oplaca sie go wcierac, tzn ze niedziala.

Gość gość
i nie panikuj, wiem co mowie bo sama przez takie wypadanie przeszlam.. stres moze potegowac wypadanie. poczekaj jeszcze troche, czesto jest tak ze po jakims czasie od odstawienia antykoncepcji tak sie dzieje ze wlosy wypadaja

Gość prawielysa
wcieram od wczoraj... Czuje sie paskudnie :( na calej glowie mam przeswity :(

Gość Siuup
Zamiast do dermatologa to udaj się do trychologa, on Ci więcej wyjaśni, powie. Dermatolog mało wie ;/ Albo trafiłaś na takiego do którego nie warto iść ;/ Musisz ustalić przyczynę wypadania :) https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI

Gość dbbb

Zima to jest trudny czas dla włosów kiedy co chwila trzeba nakładać i zdejmować czapkę, poza tym zimno, wietrznie, wiadomo. Dlatego akurat jakoś w grudniu kupowałam preparat Hair Medic żeby przetrwać ten zimowy czas w dobrym stanie jeśli chodzi o fryzurę i to się udało. Włosy nie zostawały na czapce, nie swędziała przez mnie też skóra głowy, świetna kuracja, bardzo się cieszę że dałam się na coś takiego namówić swojej siostrze ;)

Gość anjaa

Polecam wizytę u trychologa, a do codziennego stosowania to najlepiej zdecydować się na kosmetyki, ale takie lecznicze, a nie pielęgnacyjne. Jeśli chcesz przyspieszyć porost włosów, to możesz sprawdzić preparaty KV-1.

Hej 🙂Jeśli ktoś ma problem z łysiem ( w początkowym stadium, zakola itp) to polecam zajrzeć tutaj:

ratujmywlosy.wordpress.com

kiedyś trafiłem na tego bloga i znalazłem tam specyfik który zahamował wypadanie/łysienie + moje włosy znów zaczeły się robić gest, może to komuś pomoże, ja jestem bardzo zadowolony.

Pozdrawiam