Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwonaiswedzaca

Każdy kosmetyk mnie uczula Z dnia na dzień jest coraz gorzej Czego używać

Polecane posty

Gość gość
Może trochę podpowiem, są piekarnie które pieką chleb bezglutenowy, poszukaj takiej w swojej okolicy. Jeżeli chodzi skórę ciała ja stosuje zamiast balsamów po których dostawałam uczuleń oliwy z oliwek, po wyjściu spod prysznica smaruje skórę, czekam 2-3 minuty i delikatnie nadmiar ścieram ręcznikiem.

Gość gość
Niestety nie znam nikogo z Gdańska :( Jeżeli chodzi o naturalne kosmetyki, to mogę polecić olej arganowy. Można go używac między innymi jako balsam do ciała. Ważne, zeby sprawdzić przy zakupie czy jest to 100% olej bez domieszek i najlepiej z certyfikatem EcoCert.

Gość czerwonaiswedzaca
Dziękuję za rady:***

Gość gość
Moze ktos jeszcze

Gość Vanilla84
Witam, polecam krem do twarzy bezzapachowy balm balm, jego skład jest bardzo prosty: butyrospermum parkii (shea butter), helianthus annuus (sunflower oil), cera alba (beeswax), calendula officinalis (calendula oil), simmondsia chinensis (jojoba oil) nie zawiera żadnych konserwantów (ani sztucznych ani pochodzenia naturalnego) i syntetycznych dodatków. Odpowiedni nawet dla najbardziej wrażliwej i delikatnej skóry. Jest tak delikatny i bezpieczny, że może być stosowany u dzieci :) http://www.rosiegreen.pl/product-pol-97-BALM-BALM-BEZZAPACHOWY-BALSAM-DO-TWARZY-.html

Gość gość
Autorki skoro masz takie problemy z alergia to na kiego grzyba sie malujesz ? Ogranicz do minimum kosmetyki, nie maluj sie i przede wszystkim naucz sie czytać składy kosmetyków zamiast wierzyć w reklamy Ja kremów nie używam w ogóle, bo wszystkie albo powodują wysyp pryszczy albo uczulaja, nie toleruje parafiny, alkoholu benzynzylowego, salicylowego Twarz myje wyłącznie woda mineralna lub tonikiem bezalkoholowym Poza tym jeszcze raz czytaj składy oliwka dla dzieci Johnson to syf, sama parafina, lepsze sa naturalne te z prawdziwymi olejami np migdalowym, awokado, kakaowym

Gość gość
ja sie przerzucilam na kosmetyki do pielegnacji na dermedic, a te do makijazu mam wszystkie co do joty, mineralne i mnie nic juz nie uczula :)

Gość gość
A jakich minerałów używasz? Wciąż się waham, bo do najtańszych nie należą, ale jeśli mają być takie cudowne... :)

Gość Annkakkaa
Spróbuj tych z ANnabelle Minerals tez sa bardzo fajne i np tylko od nich puder mi pasuje

Gość gość
to mit ze drogie, wspomniany annabelle podklad kosztuje 3 dychy tyle co jakis rimmel czy cos podobnego a o niebo lepszy dla alergików

Gość gość
autorko na takie problemy jedz dużo ryb i trochę więcej tłuszczy, odtaw wszystkie kosmetyki, po pewnym czasie wprować te bardzo proste koniecznie bez parafiny i substancji aktywnych, nie jakieś super drogie po prostu łagodne.

Gość jonnymielony

Zamiast kremu - smarowanie skóry zwykłą wazeliną albo oliwką Babydream fur Mama z Rossmana - genialny skład.

W ogóle oliwka jest super dla alergików, zastępuje balsam do ciała, można ją użyć do metody OCM, olejowania włosów, no cud miód orzeszki.

Dla tych, co cierpią, polecam wpis, wiele przydatnych informacji:

https://wieczniemloda.com/uczulenie-na-kosmetyki-leczenie-objawy-14371

A rezygnacja z kosmetyków nie jest taka straszna jak malują.......