karmil7283 0 Napisano Październik 2, 2013 Witam biore tabletki antykoncepcyjne, ostatnio lekarz mi musial zmienic na inne i kazal zaczac brac w pierwszym dniu miesiaczki. Lecz miesiaczka spoznia mi sie 4 dzien i nie mam zadnych objawow zebym mial dostac jakos teraz. W ciazy nie jestem napewno. Mysle ze moglo dojsc do zatrzymania miesiaczki albo nie wiem moze z wiekszym opozniem bedzie, wiec kiedy mam zaczac brac te nowe tabletki? Czy moze powinnam udac sie do lekarza jezeli miesiaczki nie dostane? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 2, 2013 Z jakich tabletek na jakie zmieniasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karmil7283 0 Napisano Październik 2, 2013 Z novynette na daylette Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 2, 2013 Pierwszą tabletkę Daylette bierzesz najpóźniej wtedy kiedy wzięłabyś pierwszą tabletkę z nowego opakowania Novynette. Tak jak jest napisane w ulotce. Należy postępować zgodnie z ulotką, a nie z tym co mówi lekarz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karmil7283 0 Napisano Październik 2, 2013 Dzieki chyba tak zrobie, poprostu to sa kolejne moje tabletki bo jak narazie wczesniejsze mi nie pasowaly i lekarz mowil ze zawsze bierze sie w pierwszy dniu miesiaczki, znajome tez tak zawsze slyszaly od lekarzy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 2, 2013 Jeśli wcześniej nie brałaś tabletek lub odstawiłaś je na jakiś czas - choćby na miesiąc to wówczas należy wziąć w pierwszym dniu miesiączki. Ale podczas zmiany z jednych tabletek na inne należy postąpić tak jak jest napisane w ulotce tych tabletek, na które zmieniamy. (albo od razu zaczyna się nowe tabletki, nie robiąc żadnej przerwy albo zaczyna się brać po przerwie, tak jak w Twoim przypadku). Lekarze to konowały i sami wielu rzeczy nie wiedzą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach