Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moge oddać mocz do badania jak mam okres pytajnik

Polecane posty

Gość gość

jakimś cholernym cudem udało mi się w końcu dostać państwowo do endokrynologa. dlugo czekalam na wizyte, bo 4 miesiace, ale to i tak stosunkowo krótko. zleciła mi badania i umówiła na za 2 tyg, pech chciał, że ciężko zachorowałam i brałam leki, antybiotyki.. nie mogłam zrobić sobie tych badań. cudem ubłagałam o przesunięcie wizyty jedynie o 2 tygodnie. najblizszy poniedziałek to jedyny termin, chyba, ze nastepny za 3 miesiace. akurat minal juz tydzien od kiedy skonczylam brac antybiotyki. jutro mam isc oddac krew i mocz.. i niech by to szlag.. dostalam dzisiaj okres.. nie moge tego k***a rzesz mać przesunąć, ale z drugiej strony jesli mialoby to dać sfałszowany obraz? sama nie wiem...

Gość gość
Załóż tampon, podmyj się dokładnie, następnie pobierz próbkę moczu.

Gość gość
i tak ci cipsko uschnie wiec czy obraz bedzie zafaszlowany czy nie to jest male miki

Gość gość
Nie masz tak, że najpierw jak robisz siku, to leci czysty mocz, a potem dopiero krew? Mogłabyś jakoś złapać ten mocz, próbuj. Ja bym tak zrobiła, ile można czekać na badania, wyjdzie ci 7 miesięcy :O

Gość gość
możesz spróbowac z tym tamponem, ale jednak mimo wszystko wynik może wyjsć zafałszowany

Gość gość
Nie moze dac początkowego moczu, bo wszędzie piszą, zę ma byc mocz "ze środkowego strumienia" czyli początkowy odpada. Odnośnie umycia się wcześniej to tez oczywista sprawa, bylw nie przesadzic ze srodkiem myjącym.

Gość gość
"możesz spróbowac z tym tamponem, ale jednak mimo wszystko wynik może wyjsć zafałszowany" Jakim cudem? Jak krew miesiączkowa miałaby się znaleźć w moczu?