Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem przy defekacji

Polecane posty

Gość gość

Od jakiegoś czasu nie jestem w stanie normalnie się wypróżnić. Nie pamiętam dokładnie, kiedy zrobiłem to po raz pierwszy, ale teraz bez wprowadzenia palca owiniętego w papier w o***t kupa nie chce wychodzić, albo wychodzi, ale mam uczucie, że nie całkiem no i wtedy niestety uciekam się do tej czynności, bo wiem, że z pewnością "coś" wyjdzie i będę miał to pożądane uczucie pustki. Pytam tutaj ze względu na anonimowość, do lekarza pewnie pójdę, ale odwlekam ten moment, gdyż nie bardzo mam ochotę gadać o tym z nim.

Gość gość
Poszukaj w necie co jest dobrego na defekacje, chyba blonnik, otreby, jablka sa dobre na przemiane materii no i lewatywa

Gość gość
Witam Moja rada na wypróżnianie - rano na czczo od razu jak wstaniesz wypij 2szklanki przegotowanej wody - obojetnie ciepła czy zimna ja pije letnią ,żeby gardła nie załatwic - dodatkowo w ciągu dnia pij ok 1litra obowiązkowo niegazowanej wody - wiem,że nie smakuje mówi sie trudno gwarantuję ,że nastąpi duża poprawa przy defekacji i jeszcze jedno nie napinac się nerwowo jak usiądziesz w toalecie niech się tam poluzuje aż wyczujesz ,że należy pocisnąc. Miałem wyznaczoną datę 2lata temu na usunięcie żylaków zrezygnowałem - teraz mam znowu wyznaczoną na listopad , chociaż lekarz sugeruje ,żeby zrobic to metodą chyba laserową ,ponieważ po zabiegu chirurgicznym może wystąpic problem z trzymaniem, ja nie mam bólu ale krwawię już parę miesięcy przy wypróżnianiu, poza tym nic się nie dzieje

Gość Enterr
Oprócz właściwej diety o której ci wspomniano, dodam to co pisałem w temacie szczeliny o***tu.Ćwicz 15 minut dziennie na uprzedzeniu w stylu mastermovies (można zobaczyć na youtube),u nas coś podobnego jest do kupienia pod nazwą ;twister magnetyczny .Efekt w postaci poprawy perystaltyki jelit powinien być po tygodniu ,...przynajmniej u mnie tak było ,do tego właściwa postawa podczas wypróżniania, czyli warto coś podłożyć pod stopy ,aby być bliżej pozycji kucnej .Poczytaj o tym w necie .

Gość Enterr
Poprawka chodziło mi o urządzenie stylu ;MasterMoves