Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rodzice chca kontrolowac mnie finansowo

Polecane posty

Gość gość

pracujemy oboje, dobrze zarabiamy, mam jedno dziecko i wiecej nie chcemy. od rodzicoe dostalam po slubie mieszkanie po dziadkach, w ktorym mieszkamy do dzis. troche nam sie poszczescilo i kupilismy drugie pod wynajem za gotowke. mieszkanie w cenie deweloperskim, na remont noe mielismy, wiec pozyczylam od rodzicow i juz wynajmujemy. pozyczke im splacamy, juz polowa za nami. i teraz moj problem: rodzice chca wiedziec, ile i na co wydaje. komentuja nowe buty czy torebke. wkurza mnie to, bo uwazam, ze fakt pozyczki nie upowaznia ich do tego! ostatnio zorganizowalismy dziecku urodziny i oczywiscie uslyszalam, ze moglam zrobic to taniej! dodam, ze rodzice nie sa biedni, maja oszczednosci, emerytury, pracuja na czesc etatu.

Gość gość
Ja tak miałam z ciotką, która mieszkała 2 piętra niżej - nie mogłam spokojnie przejść klatką schodową, bo zaraz wychodziła z mieszkania i zaglądała mi do siatek. Całymi dniami siedziała przy oknie za firanką albo wisiała na wizjerze w drzwiach, jak coś ciekawego się działo np do sąsiada pukał inkasent z Providenta ;). Doszło do tego, że jak np kupiłam sobie spodnie, to w garażu zakładałam jedne na drugie, żeby nie widziała, że mam coś nowego. Jak się wyprowadzałam (sprzedawałam mieszkanie, w którym nie mieszkałam już 3 lata), to towarzyszyła mi przy sprzątaniu mieszkania - za nic nie chciała odpuścić, wpadła jak bomba do mieszkania z pretensjami, że jej nie zawołałam (szłam do mieszkania na kolanach po klatce, żeby wizjer mnie nie sięgnął :O ). Patrzyła mi na ręce, każdy śmieć chciała oglądać i najlepiej, żebym wszystko jej dała, bo jej się przyda (a biedna nie jest). Masakra

Gość gość
o masakra. Mieć taką ciotkę to ziszczenie koszmarów:)

Gość gość
a dodam, że mam 35 lat, męża od 10 lat i obecnie już dwoje dzieci, a ciotka wciąż chciałaby mi w portfelu siedzieć, wiedzieć, co kupuję, po co itd. Szczerze współczuję jej dorosłym (starszym ode mnie) dzieciom

Gość gość
to ty jestes chora zeby spodnie w garazu zakladac albo sie czolgac po klatce, zamaist sie zbaba rozprawic

Gość gość
sami sobie na to pozwalcie, dorosli jestescia, a zachowujecie sie i pozwalacie traktowac jak dzieci...Jak bym wziela pozyczke i oddala cala kase rodzicom i powiedziala s********jc z mojego domu. A z ciatka, to kupilabym inne mieszkanie i sie wyprowadzila. Ja juz 8 lat rodziny za prg nie wpuszczam, nie potrzebuje toksycznych ludzi na glowie, wystarczy, ze dziecinstwo i mlodosc mi zniszczyli, a potem poczatek malzenstwa tesciowie, od 8 lat zyje w spokoju, bez stresu, odmlodnialam...

Gość wiśnióweczka
Zamiast się ukrywać i przebierać po kryjomu trzeba powiedzieć kilka słów wścibskiej ciotce czy mamie. Oczywiście, że pożyczka nie upoważnia rodziców do rozliczania Ciebie. Powiedz im otwarcie, że jesteście dorośli i chcielibyście sami dysponować swoim budżetem wg własnych planów a jeżeli będziecie chcieli pomocy to poprosicie. Grzecznie, ale stanowczo.

Gość gość
Są ludzie którym możecie mówić, gniewać się, robić draki, oni i tak się będą wpieprzać, taka natura :D

Gość gość
rodzice zawsze sie wrzynaja, norma,

Gość gość
tutaj autorka - no to jak tego uniknac? pdzeciez jestem dorosla, mam wlasna rodzine, wlasne dochody - znacznie wyzsze od rodzicow. kiedy to sie skonczy??