Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w jakiej pozycji kładziecie spać niemowlę

Polecane posty

Gość gość

Mój Mały ma ponad tydzień, w szpitalu położne kładły go na boczku i ja teraz też go tak kładę, ale zastanawiam się czy może spać na pleckach (wiem, że na brzuchu nie). Jak kładziecie swoje niemowlaki?

Gość gość
moj spi wiszac na zyrandolu, najbardziej tak lubi, udaje nietoperza:D

Gość Tosisława
wg jakiś tam badań najbezpieczniej jest na plecach bo wtedy nie ma ryzyka śmierci łóżeczkowej.... Ja kładłam swoje dziecko różnie ale przeważnie na boki chociaż samo sie potrafiło przekrecic na plecy, a rano po karmieniu ok 5/6 kładłam je na brzuchu i spało sobie tak ok 1,5 godziny a pozniej i bąki szły i kupka i wszystko było ok. Ja przez pierwszy miesiac przez sen słyszałam nawet jak mała przełyka więc spałam czujnie i zaraz reagowałam jak coś było nie tak

Gość hch
moja tygodniowa córeczka śpi na boczku raz na lewym, raz na prawym. Lubi wisieć na cycku, i wtedy właśnie robi kupkę czyli ok 6 razy na dzień.

Gość gość
ja kładłam na pleckach, ale co jakiś czas zmieniałam mu pozycję raz na jeden i na drugi

Gość gość
Gdy mój noworodek miał tydzień byliśmy jeszcze w szpitalu. Pielęgniarki zalecały aby kłaść Małego raz na jednym, raz na drugim boku, aby nie miał asymetrii.

Gość gość
Na plecach. Głowkę jednej nocy na lewą stronę, następnej na prawą itd. W dzień kładłam na plecach i głowa na prosto. Żyje, jest zdrowy, ma bardzo ładny kształt głowy.

Gość gość
Kladlam na boczku do czasu jak mnie nie opierdzielil ortopeda. To bardzo nie zdrowe dla bioderek. Od tamtej pory klade tylko na plecach,a teraz maly ma 6msc i sam sie uklada jak mu pasuje: prawy bok,lewy,plecy. Jeszcze tylko na brzuchu nie sypia.

Gość gość
Na początku na boczki, ale potem to już tylko na brzuchu. I pierwsze i drugie dziecko tak śpią, nie chcą inaczej, na plecach jest ryk.