Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Akwarium

Polecane posty

Gość gość

Pomozcie prosze bo juz niewiem co mam robic strasznie duzo pojawilo mi sie slimakow w akwarium co robic?

Gość Mysz w panterce
wyjmij ryby, hoduj slimaki :classic_cool:

Gość gość
Witaj. Pozostaje Ci wybierać "ręcznie" ja zakupiłam takie drewniane szczypce i tym wyciągam. Jest pełno preparatów na nie,ale z tego co wiem mało skutecznych lub niezbyt przyjaznych dla rybci. Ja miała taką sytuacje w krewetkarium i po takim wybieraniu nie jest idealnie,ale jest w miarę. U rybek też tak było. Ewentualnie mam też welonki i one bardzo lubią ślimaki więc co jakiś czas chop jedną do krewetek i jest oki :)

Gość gość
Zabij ślimaki ślimakami :D Kup helenki, to takie drapieżne ślimaki, które polują na ślimaki innych gatunków, same się przy tym nie pleniąc :-)

kup ślimaki Anentome hellena Po kilkunastu dniach będzie po klopocie. Sa to slimaki zjadające ślimaki-szkodniki

Gość gość
miałam takiego ślimaka i nic to nie dało. Systematyczne wybieranie i tak jak wspomniałam welonka :)

Gość gość
kup ze 2 bocje tylko nie wspaniałe i tygrysie bo duże rosną ona sprawnie wyplenią Ci ślimaki. Ja miałam stadko bocji wspaniałych i chwila moment nie było śladu po zaślimaczonym 240l akwarium. Są mniejsze gatunki bocji.

Gość gość
U mnie 7 helenek zrobiło porządek w 54l akwarium

Gość gość
Bocje mam 3 ale to nic nie daje bede jakos radzic dzieki za rady