Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gocha_25_bielsko

Tesciowie Zostać czy wiać

Polecane posty

Gość gocha_25_bielsko

niestety ale nie trawie swoich teściów. nie znosze ich mentalności, mani kontoli i emocjonalnych szantaży wobec wszystkich (siebie nawzajem też, a zwłaszcza mojego ukochanego), tego że swoje dzieci traktują z góry troche bez szacunku, jak smarki, które nie mają prawa nic powiedzieć... kocham narzeczonego ale oni mnie tak deneruwją, że zastanawiam sie czy nie zrezygnować z miłości żeby tylko nie mieć z nimi nic wspólnego :/ ciężkie bo go kocham... ale nie chcę się pakować w więzi rodzinne z ludźmi których nie lubie a chcą się wtrącać we wszystko a on jest do tego przyzwyczajony że oni o wszystkim decydują...

Gość kinkyreggae
zamieszkajcie w innym mieście, województwie i po problemie

wiac jesli chcesz miec spokojne nerwy , czuc sie dobrze w relacjach z rodzina przyszlego meza.Jesli juz tak sytuacja jest , trudno bedzie dalej w niej tkwic. Jesli umiesz jeszcze odejsc , lepiej chyba dac noge .

Gość krazownick aurora
wiac, zakladajac ze twoj facet wyszedl z domu a nie nadal w nim mentalnie siedzi :P

Gość gocha_25_bielsko
boje się, że nawet jak zamieszkamy daleko: 1 on będzie chciał ich często odwiedzać albo będą go emocjonalnie szantażować jak zawsze, że mamy przyjechać 2 ukochany kiedyś będzie taki sam jak oni...

Gość gość
rób jak uważasz, przeanalizuj wszystkie ZA i przeciw na spokojnie. Ja zostawiłam swojego chłopaka mimo że go kochałam, bo tak nie znosiłam jego matki. A on ją bardzo kochał, bardziej niż mnie... więc nie było sensu tego ciągnąć.

Gość gocha_25_bielsko
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Nie mam wątpliwości że nie chcę się z nimi więcej widzieć... ale chłopak jest z nimi związany, jest bardzo rodzinny. to zaleta, ale nie w sytuacji kiedy ich tak nie lubię... nie mam z nimi zatargów, siedzę cicho, ale jak widzę ich różne zachowania to mnie mdli nie życzę sobie żeby coś mieli do moich dzieci i jakokolwiek wpływ na moje zycie...a to chyba nierelane :/ a chłopak ogólnie taki kochany... ;(

Gość gocha_25_bielsko
miał ktoś jescze taką sytuację? co zrobiliście i czy żałujecie decyzji?

Gość gocha_25_bielsko
help ;-(

Gość gość
ciezka sytuacja ja tez nie jest przekonana do tesciow, na poczatku sie staralam,ale nie widzialam rezultatow, tesciowie nie rozumieja, ze my jestesmy dorosli i mamy prawo decydowac o sobie. w efekcie koncowym staram sie jak najrzadziej z nimi spotykac i jakos "przetrwac" te spotkania

Gość gocha_25_bielsko
no bo póki co mają takie relacje że jest z nimi bardzo związany a oni go kontrolują i wzbudzają poczucie winy i obowiązku wobec nich... boje się że po ślubie nie tylko to się nie zmieni ale i rozszerzy na mnie albo przynajmniej będzie ciągle rozdarty między swoją nową i starą rodziną...

Gość gość
pewnie ciężko niektorym w to uwierzyć ale czasem facet ma tak podłą matkę czy rodzinkę, że nie pozostaje nic innego jak dac sobie z nim spokoj...

Gość gość
gocha_25_bielsko no bo póki co mają takie relacje że jest z nimi bardzo związany a oni go kontrolują i wzbudzają poczucie winy i obowiązku wobec nich... boje się że po ślubie nie tylko to się nie zmieni ale i rozszerzy na mnie albo przynajmniej będzie ciągle rozdarty między swoją nową i starą rodziną... xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx a ja zupełnie nie rozumiem po co wpieprzasz się tam gdzie cię nie chcą???? skoro on nie chce odciąć pępowiny, to znaczy, że rodzice są mu bliżsi i nie dojrzał jeszcze do poważnego związku i zakładania swojej rodziny - więc po co chcesz go do tego zmuszać??? jego rodzice cię nie cierpią, a i on też nie darzy zbyt wielkim uczuciem, więc nie rozumiem co ty tam jeszcze planujesz? aż taka jesteś zdesperowana, że będziesz ludziom rodzinę rozpieprzać, żeby na siłę zakładać swoją?????????

Gość gocha_25_bielsko
no niw eim, oni są dla mnie mili uprzejmi, moze nawet za bardzo jakby chcieli mnie wcielic do rodziny mocniej niż ja chce, ale widzę jak traktują narzeczonego i rodzeństwo. jak obgadują innych ludzi, jak kontrolują swoje dzieci i jak je zmuszają do różnych rzeczy manipulacją i po prostu mi się to wszystko nie podoba.

Gość gość
niby nie bierze się z nimi ślubu... ale jednak wpływ jest.