Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Harmonogram w dniu ślubu

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie wszystkie przyszłe Panny Młode i mężatki :) W przyszłym tygodniu mój ślub i zastanawiam się jak rozplanować ten dzień. Czy ustalacie/ustalałyście jakiegoś rodzaju harmonogram co o konkretnej godzinie ma się zadziać? Kiedy się ubieramy, kiedy błogosławieństwo? Podzielcie się proszę doświadczeniem lub przemyśleniami na ten temat.

Gość gość
w głowie powinien być jakiś harmonogram, bo przecież masz na którąś godzinę umówionego fryzjera i kosmetyczkę. Z godzinę przed ślubem błogosławieństwo, koło 40min na ubieranie.

Gość autorka_
Fryzjera mam na 10, makijaż na 11:30. Ślub o 16. Ciekawa jestem ile czasu zajmowały innym poszczególne elementy przygotowań, ile czasu na co zarezerwować.

Gość gość
makijaż 11:30 pewnie koło godziny, o 13 będziesz w domu. koło 15 będzie błogosławieństwo, bo o 15:30 powinniście wyjeżdżać do kościoła. po 14 powinnaś zacząć się ubierać, więc masz "luźną" godzinę 13-14 (na zjedzenie czegoś, rozluźnienie się)

Jak sobie przypominam z własnego ślubu... Ślubowaliśmy o 16:30. Do fryzjera jechałam jakoś na 10-11 (nie pamiętam dokładnie). Wracając od fryzjera "zgarnęliśmy" w trasie kosmetyczkę. Miała nas 2 do pomalowania (bo załapała się też teściowa), zajęło to może półtorej godziny w sumie. Samo ubieranie poszło galopem - może 15-20 minut. No ale byłam po wizycie u fryzjera i najbardziej upierdliwy element, czyli welon, miałam na gowie już od 10 (i mam z przygotowań sporo takich zdjęć, jak zasuwam po domu w letniej kiecce, sandałach i z welonem :) ) Błogosławieństwo chyba o 15:00, ale głowy sobie uciąć nie dam. Kościół oddalony o ok. 15 minut autem, ale liczyliśmy więcej, bo zaczynały się godziny szczytu. Generalnie nie było jakiejś szczególnej spiny, nie było paniki, że coś się robi na ostatnią chwilę.

Gość autorka_
Dziękuję Ci bardzo Esh za relacje. A pamiętasz może kiedy przyjechał Twój mąż? I jeszcze jedno pytanie które mnie gnębi - kto i kiedy ubiera samochód do ślubu? ;)

Z przyjazdem męża nie pomogę niestety nie podpowiem, bo wszystko działo się w domu Męża (i Teściów), więc siłą rzeczy od rana załatwialiśmy wszystko razem. Samochód ubierała nam ta sama florystka, która robiła dekorację sali weselnej. A zorganizowane było to tak, że Teść podjechał do niej ozdobić auto, kiedy ja miałam robiony makijaż (jechaliśmy do ślubu rodzinnym samochodem).

Gość gość
narzeczony przyjeżdża chwilę przed błogosławieństwem