Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfgfggf

Podpis w urzędzie pracy

Polecane posty

Gość gfgfggf

Witam. Jestem osobą bezrobotną, zarejestrowaną w UP. Do tej pory miałam 100% frekwencję , jednak tym razem nie mogę przyjść na wizytę,gdyż choruję na zapalenie oskrzeli. Co muszę w tym wypadku zrobić? Zadzwonić i uprzedzić,że nie mogę się pojawić,czy po prostu na następnej wizycie (mam już wyznaczoną) przynieść zaświadczenie lekarskie?

Gość gość
Napisz wyjaśnienie że nie mogłaś przyjsc i wyślij poleconym bo Cię wypiszą. Masz na to tydzień.

Gość gość
zadzwoń i uprzedź, bo do następnej wizyty już Cię wykreślą z UP.

Gość gość
zanim jakiekolwiek "wyjaśnienie" trafi do UP, to ona już dawno dostanie list z informacją, że ją wykreślili.

Gość gość
List z informacją o wykreśleniu wysyłają po tygodniu od daty kiedy powinna się stawić w Urzędzie. Polecony idzie 1 dzień.

Gość gość
samo "wyjaśnienie" nic nie da, musiałaby dołączyć jakieś zwolnienie lekarskie

Gość gość
zadzwon, moze sie obejdzie bez zwolnienia lekarskiego

Gość gość
Nie wymyślialm sobie tego tylko tak mi powiedziano w Urzędzie Pracy, kiedy nie mogłam przyjść bo miałam rozmowę o pracę. Zadzwoniłam i powiedzieli mi że im żadne moje telefoniczne ani osobiste wyjaśnienia nie są potrzebne, mam wysłać list polecony i opisać dlaczego nie przyszłam :)

Gość gość
Zaświadczenia lekarskiego nie musiałam mieć, napisałam że byłam na rozmowie w sprawie pracy i proszę o wyznaczenie mi innego terminu i tyle.

Gość gość
kobieto, masz 7 dni na dostarczenie zwolnienia lekarskiego na druku tzw L4. Najlepiej niech ktoś je tam zaniesie bo jeśli zginie na poczcie to będzie ambaras. Podstawowe zasady bycia zarejestrowanym w pup. Po pierwsze to zadzwoń i poinformuj że jesteś chora i masz zwonienie

Gość gość
Jak wyśle poleconym priorytetem to nic jej nie zginie na poczcie, spokojnie. Zwłaszcza że nie idzie ten list nie wiadomo gdzie tylko w tym samym mieście czy gminie.

Gość gość
ja zwyczajnie zapomniałam o podpisie. Pojawiłam się w UP 3 dni później, kierownik miał prawo usprawiedliwić moją nieobecność gdybym spóźniła się 1 dzień, w tym wypadku zostało mi tylko donieść zwolnienie lekarskie lub zaświadczenie, że byłam na rozmowie kwalifikacyjnej do tygodnia od daty wyznaczonej do podpisu. Z tego co widzę po pozostałych wypowiedziach, wszystko zależy od Urzędu

Gość gość
jak może iść na pocztę to może iść do UP