Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY WARTO IŚĆ DO DIETETYKA

Polecane posty

Gość gość

czy warto iść i zapłacić za wizyte? czy ktoś z was był i na czym polega cały proces, czy ustali mi diete na pierwszym spotkaniu? mam 164 i waże 64 kg chciałabym schudnąć do 50kg.. albo przynajmniej do 53-55 kg

Gość kinkyreggae offilne
nie

Gość gość
dobrze ważysz, nie jestes otyła, wystarczy troche mniej jeść

Gość agnieszka7
ja chodzilam do dietetyka w Wawie i bylam bardzo zadowolona, Pani dala mi diete dobrana do moich upodoban, schudlam 10kg w 5 miesiecy jedzac, ale z glowa i zdrowo :)

Gość gość
wiekszpsc osobv nie ma bladego pojecia o odchudaniu, o wiekszosc internetowych porad tez do niczego sie nie nadaje, wiec warto

Gość agnieszka7
tylko nalezy pamiętać o regularnym sraniu rano :)

Gość gość
Nie warto. Płacisz krocię za prostą wiedzę, którą można przyswoić w 10 minut. Wystarczy deficyt kaloryczny, wysiłek aerobowi i jeszcze parę tricków. Nie warto wydawać kasy na wiedzę, która jest w necie.

Gość gość
W czasie kuracji zaleca się spożywać warzywa ubogie w substancje odżywcze takie, jak: marchew, buraki, seler, rzodkiew, pietruszka, chrzan, kapusta, kalafiory, cebula, czosnek, pory, ogórki, zwłaszcza kiszone, kabaczek, dynia, sałata, zioła, pomidory, papryka, jabłka, grapefruity, cytryny. Nie należy w tym czasie spożywać zbóż, orzechów, ziemniaków, strączkowych, chleba, mleka, oleju, mięsa, ani słodkich owoców. Są zbyt odżywcze, hamują utratę wagi ciała, co jest równoznaczne z zahamowaniem procesów spalania własnych złogów tłuszczu i zwyrodniałych tkanek.http://www.youtube.com/watch?v=VFN3dU81lGg&feature=player_embedded

Moim zdaniem warto, ale trzeba znależć dobrego dietetyka, który nie wyjmie gotowej diety z szuflady (bo tacy się zdarzają- sama na takiego trafiłam), tylko wysłucha Cię, doradzi i przygotuję dietę dla Ciebie indywidualnie:) Jeśli nie masz na to czasu są też poradnie telefoniczne. Ja się właśnie w takiej umówiłam na wizytę- napiszę potem jak było:)

Dieta od dietetyka ma odchudzać ale przede wszystkim jest odpowiednio dobrana, chodzi mi tu o witaminy i inne ważne składniki. Mi zależy na tym żeby nie mieć problemów zdrowotnych więc na własną rękę odchudzania nie będę zaczynała.

Gość gość
napisz kostko jak bylo ;) rozmowa telefoniczna to dobra sprawa, ale dokladnie.. zgadzam sie z tym .. wszystkiego nei wyczytasz w necie.. bo, ze marcheweke warto jesc i tp to niby kazdy wie, ale jak masz problem z jakas choroba itp to schody sie zaczynaja...

jeśli sama nie radzisz sobie z procesem odchudzania to napewno warto. nie chodzi tu chyba tylko o jakieś gotowce o jakich mowi kostka, ale własnie o wsparcie i motywacje, a tu juz trzeba troche porozmawiać ze specjalista, zeby znalazl tez przczyczyne nadmiernych kilogramów. Same wpisy w necie chyba nie wystarczą jesli myślimy o zmianach na stale

Ja wychodzę z takiego założenia, że jeśli coś mnie zaboli od czasu do czasu to nie lecę z tym do lekarza, ale jeśli boli mnie codziennie i zaczyna mi to przeszkadzać to od razu zgłaszam się do lekarza. Podobnie jest z dietetykiem, jak miałam o dużo za dużo niepotrzebnych kilogramów i przestało być to zabawne to poszukałam dietetyka i tyle. W internecie co strona to inne informacje, często całkiem rozbieżne. A tyle jest teraz możliwości kontaktu z dietetykiem: osobiście, a nawet telefonicznie przecież i to o różnych porach. Każdy znajdzie coś dla siebie.

tea ma rację. ok w necie mozna tyle rzeczy znaleźć, ale z drugiej strony każdy tu może coś napisać.. i później się okazuje, że przez taką "wiedzę" to sobie tylko bardziej zaszkodzić można...

Gość gość
Moim zdaniem warto, zwłaszcza jeżeli jesteś osoba o slomianym zapałek, wizyty kontrolne mobizizuja. Ja schudlam 26 kg. Dieta i trening.

Gość gość
oczywyście że warto, ja chodziłam na wizyty do dietetyczki, która przyjmuję w klinice Amaryllis, dzięki niej schudłam 16kg bez niej na pewno bym tego nie osiągneła, nauczyła mnie zdrowo i racjonalnie się odżywiać, a to jest najważniejsze, no i oczywiście sport

Gość gość
Moim zdaniem warto, mój brat chodził do dietetyka http://medicor.krakow.pl/. To była ciężka praca, dieta, ćwiczenia, ale efekty też są spektakularne.

Gość małaAniao
Nie. Według mnie nie. Moja dobra znajoma poszła do dietetyka, schudla fakt 22 kg, utrzymała to przez ponad rok i wróciła prawie do tej samej wagi co startowała. Dlaczego nie warto? Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak dieta tymczasowa, ze schudniesz i wrocisz powoli do starego żywienia i waga będzie wciąż ta sama. Rodzimy się juz z pewnymi genami i metabolizmem. Można schudnac mądrze, ale wprowadzając nawyki juz na stale. Oczywiście mogą być od nich odstępstwa, święta, uroczystości, wydarzenia, wakacje itp. Ale jeśli chcemy utrzymywać to to trzeba się pilnować juz cale zycie. Najlepsza metoda to po prostu obiektywne rozpatrzenie na świat i odchudzanie. Więcej ruchu- spacer zamiast autobusu, nawet wysiąść jeden przystanek wczesniej. Rower zamiast samochodu. Schody zamiast windy. Co drugi dzień pobieranie 30-40 min. Pocwiczenie w domu, lub na siłowni. Picie dużej ilości wody i naparow oraz siemienia lnianego ( bardzo polecam na prawidłowa prace układu pokarmowego - oczyszcza i brzuszek jest niewzdety) i zdrowa żywność. Kanapki? Tak, ale zamiast żółtego sera, drobiowa szyneczka z pomidorkiem i maselkiem, albo biały chudy serek. Owoce zamiast batonów. Warzywa, warzywa!! Najlepsze zapychacze. Do tego zdrowe podejście, polubienie ryb, mięsa drobiowego, zup i jajek. I unikanie fast foodów, szybkich barów. Slodycze jasne, każdy je kocha :) ale 2-3 razy w tygodniu i normalnej porcji. :) ale najważniejszy jednak ruch. I nie nieobsesujne liczenie kalorii. Czasem chudniemy dopiero wtedy.. Jak przestajemy się odchudzac :)

Gość Aneta

Oczywiście, że warto.. Zmagałam się z nadwagą, wybrałam się do Pani Ani z DietoMed w Rzeszowie. Najpierw szczegółowe badanie składu ciała itp, wywiad. Następnie została przygotowana dieta specjalnie dla mnie. Trzymam się diety cały czas, efekty coraz bardziej widoczne, jestem bardzo zadowlona!

Gość 42-latka

Gość małaAniao       "drobiowa szyneczka "  - fuj, świnstwo na antybiotykach

Gość miracle

Jeżeli trafisz na dobrego dietetyka, to na pewno pomoże Ci schudnąć lub po prostu osiągnąć odpowiednią wagę, która będzie bezpieczna dla Twojego zdrowia. Tylko wiadomo - sama wizyta u dietetyka nie pomoże. Trzeba będzie też trzymać się jego wytycznych i trochę poruszać 😉