Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

boje sie ze poronie

Polecane posty

Gość gość

witam , ja z taka nieciekawa sytuacja w 9 tc wyladowalam w szpitalu z zagrazajacym poronieniem. jestem teraz w 13 tygodniu i znowzaczelam plamic :( co mamrobic pomozcie :(

Gość gość
wybierz się jak najszybciej do lekarza na usg wtedy lekarz zobaczy czy plamienie jest groźne, będzie dobrze.

Gość gość
ale ile razy moze sie takie cos zdarzac w ciazy ? :(

Gość gość
Ja mialam 2 razy plamienie i krwawienie biegiem jechalam na ip w szpitalu spedzilam kilka dni biore leki teraz. Jedz jak najszybciej do szpitala

Gość gość
niewiem też jestem w ciaży w 9 tygodniu i nie mam plamień więc nie mam pojęcia ile razy ale jedno jest pewno idz jutro z samego rana do lekarza a powiedz mi plamisz cały czas??jakiego koloru są te plamienia brudne brązowe czy bardziej żywa krew??

Gość gość
teraz to te plamienia sa takie brudna krew z taka rdza nobrazowe biore non stop luteine i duphaston ...

Gość gość
Ja regularnie cały pierwszy trymestr plamiłam. W 12 tygodniu byłam w szpitalu po dużym krwawieniu. Jestem w 22 tc wszystko jest w porządku. Idź do lekarza.

Gość gość
chyba nie powinny być groźne takie brudne plamienia ale lepiej sprawdzić jaki jest powód a długo plamisz??cały czas na bieliźnie od rana czy dopiero teraz się pojawiły opisz

Gość gość
no akurat jutro nie ma lekarza ginekologa :( jestem zalamana 3 tydzien leze w lozku dzis poszlam tylko na glupi spacer bo mialam bardzo slabe cisnienie ...

Gość gość
pojawily sie nie dawno jak tylko wrocilam ze spacerku ;( mala to jest ilosc jak przy koncu okresu :(

Gość gość
może są spowodowane wysiłkiem skoro leżałaś w łóżku 3 tygodnie i poszłaś na spacer to tak właśnie mogło się stać ale jeśli jutro rano nadal będziesz mieć plamienia jedź do szpitala na izbę przyjęć nie przejmuj się że panikujesz jesteś wciąży i martwisz się o maleństwo.

Gość gość
nie no ogolnie wychodze z domu ale dzis wlasnie zrobilam sobie taki 2 godzinny pobyt. czesto wychodze a jak jestem w domu to tylkoleze ... dziennie wychodze odwiedzic mame i nic sie nie dzialo :(

Gość ghrtht
Ja wielokrotnie plamiłam, ale miałam polipa, więc się nie liczy (zakładam, że u Ciebie nie ma innego źródła tylko ciąża). Moja gin mówiła mi, że każde plamienie - mam meldować się na izbę przyjęć i nie ma przeproś. Tobie też to polecam. Skonsultuj się z dobrym lekarzem (najlepiej niech Cię prowadzi) jak masz postępować. Druga sprawa. Nie wiem, jak to napisać delikatnie, ale trzeba zaufać sobie, naturze i swoim genom. W 1 trymestrze co ma być to będzie. Jeśli dziecko jest chore i zwyczajnie nie będzie mogło się dalej rozwijać to ciąża obumrze i to jest naturalne i choć straszne, ale dobre. Przepraszam, że to piszę, ale może się zdarzyć, że ciąży nie uratujesz, wtedy się nie obwiniaj. Możesz leżeć 8 mcy (mama mojej koleżanki z nią), ale wtedy, gdy przyczyna jest w Tobie, albo czymś okołociążowym, nie w płodzie. Dlatego zamiast się bać dowiedz się co możesz zrobić, rób to i miej świadomość, że cokolwiek się stanie - tak miało być.

Gość gość
Jedź do szpitala teraz niech badają, ch ba ze chcesz poronic to siedz na Kafe.