Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Komunikatywny angielski

Polecane posty

Gość gość

Co to w ogole znaczy?

Gość gość
Mogą być błędy gramatyczne ale KOMUNIKACJA ma być niezakłócona,rozmawiasz o wszystkim,szybko i sprawnie. Czasami nie masz słówka czasami,zły szyk zdania,nie ta końcówka czy nie ten czas,ale ogólnie dogadujesz się doskonale.

Gość gość
ze w kazdej sytuacji sie dogadasz...zawsze mozna prosic o powiedzenie innymi slowy ale b czesto angkicy nie chca

Gość gość
gosc 21.23 Jak nie masz slowka, zly czas albo koncowka to nie jest dogadywanie sie doskonale! Jakis walniety jestes. Komunikatywnie to wlasnie tylko tyle, ze w miare wiesz o co chodzi i jakos jestes w stanie sie dogadac, ale z dogadywaniem sie doskonale, szybko i sprawnei to nie ma nic wspolnego

Mówisz płynnie, rozumiesz bez problemu, czasem coś Ci się pomiesza, ale potrafisz wyjaśnić o co Ci chodzi.

Gość gość
gość z 18. 55 sam jesteś walnięty. Komunikatywnie czyli komunikacja ma być nie zakłócona, a to o czym Ty piszesz to jest dukanie ewentualnie, Kali chce jeść. Jeśli Ty dukasz i nazywasz to komunikatywną znajomością języka to gdy będziesz umiał komunikatywnie będziesz to nazywał excellent? Gratuluję dobrego samopoczucia.

Gość gość
Z komunikatywnym jest jeden problem,to określenie jest nadużywane przez osoby,które nie są w stanie posługiwać się komunikatywnie językiem obcym.

Gość gość
18:28 Tak samo jak z fluent. Przychodzi gostek z CV, po krotkiej rozmowie slysze jaki jest jego angielski, gosciu sie zegna, patrze na CV a tam: English-fluent. No bez jaj, ludzie nie maja pojecia co to znaczy fluent, klamstwa i bajkopisarstwo w cv sa na porzadku dziennym

Gość gość
No niestety rzeczywistosc jest taka ze komunikatywny to jest 'kali dukac', a ty ze swoim akademickim podejsciem do tego terminu mozesz sie wypchac. To ze slowo 'komunikatywny' pochodzi od 'komunikacji', wcale nie oznacza niezakloconej komunikacji. Gdyby rozumiec to slowo tak jak ty to sam nie znasz polskeigo komunikatywnie, bo nikt nie wie o co ci chodzi. :)

Gość gość
A wiesz ze bielizna oznaczala kiedys biale rzeczy? Czyli bedziesz sie upieral ze jak masz biala koszule to chodzisz w bieliznie???? bo takie jest pierwotne znaczenie tego slowa???? Komunikatywny nie oznacza juz 'dobrze zakomunikowany'

Gość gość
To idź na interview gdzie wymagają komunikatywnego angielskiego(ale nie do polskiej agencji) a zobaczysz jak Cię szybko pogonią z twoim dukaniem, które nazywasz komunikatywnym angielskim. No niestety,muszę Cie zmartwić , w przeciwieństwie do twoich brudnych gaci które wg. Ciebie nie nazwiemy bielizną bo nie są już białe, słowo komunikatywny nadal oznacza komunikowanie się. Rozszerzając na określenie: komunikatywny angielski, mówimy o bezproblemowej rozmowie w tym języku. P.s. "Kali chce jeść " a nie "Kali dukać"

Gość gość
a ja kazdemu poradze, unikajcie polskich agencji i Polakow, wtedy okaze sie, ze z waszym angielskim nei jest tak zle. Nikt inny jak Polak nie potrafi tak wpedzic w kompleksy i defetyzm jak drugi Polak. Mi odechcialo sie przez to chodzic na kursy jezyka angielskiego i uczylam sie go samodzielnie w domu i poprzez Skype, bo na kursach zawsze znalazl ambitny Polak, albo Polka, ktorzy albo swoimi wypowiedziami, albo minami, albo kreceniem oczami, jakim to ja jestem dukajacym nieudacznikiem, ktory tak prostego zdania nie potrafi powiedziec... Unikac rodakow, a wtedy okaze sie, ze nie jest z name tak zle...

Gość doremifasolla
Ja sie zgadzam, lepiej uciekac od polakow bo zawsze oceniaja, moze niektorzy musza sie pewnie dowartosciowac. Na szczescie nie wszyscy. Gdybym ja sluchala dobrych rad rodakow nigdy bym nie poszla na studia, a tak juz jestem na drugim roku, dziennych. A tak przy okazjii czy ten polak ktory w cv mial wpiany fluent staral sie o prace tlumacza?