Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hch

Zbędne kilogramy po porodzie plus 18 kg

Polecane posty

Gość hch

Hej dziewczyny może są tu mamy które nie dawno urodziły i by chciały razem ze mną dzielić się swoimi nadprogramowymi kilogramami pozostałymi po ciąży. Ja w ciąży przytyłam 28 kg wiem koszmar :O czyli waga końcowa 88kg, do domu wróciłam z wagą 81 kg, tydzień po porodzie ważę 78 kg. Mam nadzieję ze szybko wrócę do wagi z przed ciąży zaczęłam z córeczką wychodzić na spacerki, na razie blisko domu. Karmię piersią mam nadzieję że to przyspieszy spalanie tłuszczu. dołączcie do dyskusji może razem będzie raźniej i przyjemniej borykać się z sylwetka przed lustrem :(

Gość gość
Ja ważyłam tyle samo w dniu porodu i tyle samo przytyłam :) karmienie piersią wyciągnęło ze mnie 32kg. Po 2mc ważyłam 60kg nie martw się odpowiednia dieta w czasie karmienia i spacery wyciągną z Ciebie te kg.

Gość gość
ja przytyłam 30 kg,po których nie ma już sladu a jestem 9 miesiecy po porodzie,schudłam bez diet,ćwiczeń i karmienia piersia,może dlatego że mineła mi chcia na słodkie jaka miałam w ciązy

Gość hch
Dzięki dziewczyny za pocieszenie, staram się nie sięgać po słodycze. No i jem małymi porcjami choć apetyt mi dopisuje. Głodna jestem nawet w nocy ale nie podjadam zapijam wodą ewentualnie jakieś jabłko zjem jak już nie dam rady :O

Gość gość
Trzymam kciuki! Ja po porodzie schudłam w 3 mies. 30kg :-) bez żadnych wyrzeczeń. Dużo piłam wody dlatego, że karmiłam.

Gość a ja mam takie pytanie
nie chce byc niemila ale powiedzcie mi co trzeba robic zeby przytyc w ciazy 30 kg? 25 to juz jest masakra a 30? ja polecam Ewe Chodakowska :) pocwiczysz z nia to ladnie schudniesz i skora Ci nie obwisnie a cialo zrobi sie sprezyste

Gość gość
trzeba sie potwornie obzerac. ja przytylam 11 i i tak czulam sie jak slon.

Gość hch
nie wiem co trzeba robić też bym chciała wiedzieć dlaczego jedni tyją 11kg a inni 30kg. Wcale się nie obżerałam, jadłam zdrowo całą ciążę, chodziłam do pracy ( jeździłam autobusem i 2 km na pieszo od autobusu) Zero słodyczy głównie jadłam owoce, to jak taka mądra jesteś to powiedz mi dlaczego w ostatnim tygodniu ciąży przytyłam 5 kg? Na dzień dzisiejszy moja waga 76,5kg

Gość gość
Ja jestem w 39 tyg ciąży i mam 15 kg na plusie, wydaje mi się, że jem jak zwykle a tyje w szybkim tempie, potrafię nawet 1,5 kg na tydzień! Więc to nie prawda, że ZAWSZE to wina obżarstwa i braku ruchu, czasami to po prostu taka uroda... Do autorki postu, nie martw się, na pewno uda Ci się zrzucić te nadmierne kg, póki co dbaj o odżywianie żebyś miała dobre mleczko dla dzidziusia :)

Gość gość
wcale się nie trzeba obżerać, ja miałam wielowodzie i nadciśnienie , które doprowadziło do zatrzymania wody i do 6 miesiąca miałam 6 kg na plusie, a w 7 i 8, bo rodziłam w 36 tc przybyło mi 18 jeszcze...więc bilans końcowy 24kg, a wcale się nie obżerałam, słodkiego nie lubię, a ostatnie tygodnie byłam na szpitalnej diecie a i tak tyłam średnio 2-3 kg w tydzień - więc nie oceniaj, jak nie znasz faktów niestety zrzucenie tych 24 kg zajęło mi 2,5 roku :( i to z ciężkimi wyrzeczeniami

Gość gość
może za 50 lat schudniesz albo nigdy, zmienil ci się metabolizm

Gość gość
nie masz się czym martwić jeżeli będziesz w miare zdrowo sie odżywiać to wrócisz do wagi sprzed ciąży ja sama przytyłam 25 kg i w trzy miesiace po porodzie byłam szczuplejsza niż przed ciążą także wiem co mówie skóra też wr,ociła do normalnego stanu więc jestem zadowolona

Gość hch
na szczęście 50 lat życia mi nie grozi gościu z 18:33 hehehe . Więc postaram się schudnąć w max 6 miesięcy. Dzięki za słowa wsparcia. pozdrawiam

Gość same krecicie na siebie bata
no tak ale jesli waga ma zwiazek z woda zatrzymaja w organizmie to po porodzie powinno to szybko zleciec - ale niestety w wiekszosci przypadkow to jest tluszcz a nie woda i nie ma sie co oszukiwac. moja kolezanka tez w ciazy bardzo duzo przytyla i mowi ze nie wie skad. Przeciez slodyczy wcale nie jadla (a wiele razy ja widzialam z paczkiem w reku a juz nie wspomne o tym co pewnie w domu jadla) niektore dziewczyny maja tak ze puchna od wody w organizmie ale po porodize wszystko sie normuje i szybko wracaja do wagi sprzed ale duza czesc to poprostu objadanie sie i brak ruchu - waga nie bierze sie z powietrza

Gość gość
ja przytyłam 21, z tego 15 spadło mi w przeciągu 10 dni, dokładnie w 11 dniu po porodzie się zważyłam i z 21, zostało 6 :P potem spadło jeszcze 3, a niestety 3 zostały. U mnie to było związane zatrzymaniem wody w organizmie (stan przedrzucawkowy), jeśli u ciebie spowodowało to obżarstwo-łatwo nie będzie...

Gość gość
Dla młodych mam proponujemy specjalne zestawy treningowe Ewy Chodakowskiej. Specjalnie dla kobiet po ciąży. usmiech.gif Dostępne nawww.wrytmiekobiety.pl