Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie całe 3 miesiące i przesypia noc

Polecane posty

Gość gość

kąpiemy synka po 20, a potem przed 21 ja go karmię (kp) i tak mniej więcej o 21, 21:30 mały już śpi. Do tej pory budził się jeszcze na jedzonko tak 2 - 3 a potem 5 - 6. A wczoraj jak zasnął po 21 tak spał do 4:30 i dzisiaj jeszcze dłużej bo spał do 6. jak myślicie czy to nie za duża przerwa dla takiego malucha? bo to ok 9h wychodzi.... a może po prostu powinnam się cieszyć, że już zaczyna przesypiać całe noce... sama już nie wiem...

Gość gość
mój synek jak miał 9 tygodni też przesypiał całą noc- szedł spać ok 21 i budził się o 8 rano, myślałam że to na zawsze:) teraz ma rok i zdarzają mu się i 2-3 pobudki w nocy na jedzenie , ciesz się póki śpi:)

Gość gość
cieszyc sie :) moze za jakis czas mu sie odmienic czegi nie zycze. Moj zaczal przesypiac cale noce jakos jak mial 1,5. miesiaca wychwalalam go pod niebiosa do wszystkich. odwidzialo mu sie jak mial 4 i pobudki po 6-7 razy gorzej niz byl noworodkiem. lekarz mowi ze to zeby ;)

Gość gość
Ciesz się... potem będzie gorzej... albo będą skoki rozwojowe i będzie chciał jeść.. albo przestanie po prostu chcieć spać i przez 2-3 godziny ne będzie spał.. albo będą go swędziały dziąsła.. albo nauczy się wstawać i jak tylko się przebudzi, już będzie na nogach... Spij, póki możesz... długo to nie potrwa..

Gość gość
Moja córka zaczęła przesypiać noce mając 3 mc i już jej się nie odmieniło, to tak na pocieszenie po wpisach wyżej ;)

Gość gość
dzięki za pocieszenie :) no dzisiaj rano o 6 jak spojrzałam na zegarek i zobaczyłam godzinę to ja się zerwałam na równe nogi czy wszystko jest ok ;) w takim razie będę korzystać póki mogę

Gość gość
i jeszcze jedno pytanko... ile czasu potem dzieciaczki śpią (bądź spały) jak mają (miały) 3 miesiące?

Gość gość
Moj syn jak skonczyl 3,5 tygodnia przesypial od 20/21 do 7 albo 8 rano i tak mu zostalo do dzis a ma 19 miesiecy :) w ciagu dnia robi sobie drzemke cos okolo poltorej godziny i na tym koniec :)

Gość gość
ciesz się mamo-autorko Moja córa też tak miała, w 2 mcu życia się już unormowała i spała do 9 rano! Byłam w szoku, praktycznie do 5 mca życia ciągle żyłam w napięcu że przestanie spać, bo przecież każdy tak straszy, ale to się nie stało..cały rok śpi pięknie!

Gość gość
aha, jeszcze jedno [ ma już zęby i też z tego powodu nie było nieprzespanych nocy, po prostu wyszły i tyle...więc też ząbkowanei to nie będzie koniecznei problem.

Gość mlekomm
A czy któras z was karmiła takie "spiochy" mm? Pytam z tego wzgledu ze wy mozenie powiedziec jak to wowczas wygladalo u nich z jedzeniem??? Tzn czy w dzien potem nadrabialy, ile i co i le jadły? Mniej wiecej ocxzywiscie. Bo ja mam taki egzemplarz i mam cykora ze przesadza troche ze spaniem (a ma prawie 6 tyg - dopiero a juz tak spi po prawie 8h bez jedzenia)

Gość gość
Podnosze - chodzi o pytanie odnosnie karmienia takich "spiochow"

Gość gość
Ja karmie przed snem i jak sie obudzi rano nie wiem jak inaczej mozna karmić nigdy nie pomyslalabym żeby mała budzić na karmienie

Gość gość
córka ma 7 tygodni i co 4-5 godzin budze ja na karmienie albo sama sie budzi.

Gość gość
Moja córka zaczela przesypiać noce jak miala 2,5mc tzn spala do 4/5rano i to przesypianie j jej tak zostalo

Gość gość
Jeju jakie zazdrosne pipy.."Odmieni mu się"...Może tak może nie; ja cieszę się z każdej przespanej nocy i wole jak synkowi odmieni się w któryśtam miesiącu kiedy już przywykłam do bycia mamą, wydobrzałam po połogu,itp...a nie od początku kiedy świat mi się wywrócił do góry nogami i drżałam o wszystko, nie znałam synka, itp!!! A znam mamę która od 4 lat nie przespała ani jednej nocy(dzieci lat: 4 i 1)...więc ja delektuje się każda i nadrabiam z mężem przymusową abstynencję seksualną ☆ Żałosne jesteście z tym straszeniem!!!!!

Gość gość
Też mi nowość, że dziecko noce przesypia. Moje obie córki przestały się budzić po miesiącu. Wstawały gdzieś o 6 rano. Teraz młodsza ma 3 m-ce i śpi od 21-8 rano. Nie ma w tym nic nadzwyczajnego. I zależy też od ułożenia sobie dziecka. Aha-obie były na piersi

Gość gość
i bzdura z tym odmienieniem się. Mojej starszej sie nie odmieniło a młodszej póki co też nie. A jak sie odmieni to podawaj wodę do picia i nie wyciągaj z łózeczka (chyba, ze do uspokojenia TYLKO) to z powrotem bedzie ok

Gość gość
Jak może być 7 pobudek? Po prostu za szybkl odładasz dziecko i nie zaspokajasz jego potrzeb. Jak moj sie budził o 4 to i 3 h musiałam go mieć przy piersi..

Gość zalezy od dziecka
tez bym chciala miec taki egzemplarz:) w sumie noce przesypial cale od urodzenia tylko jak glodny sie krecil to dostawal piers i jadl na spiaco. Potem na butli budzil sie na wode,smoka,tzn tak samo to wygladalo ze sie krecil. Jakbym nic nie.zrobila to by sie wybudzil. Teraz mu sie odmienilo i sie budzi calkowicie,oczy otwarte i nie ma spania. Raz w nocy tak. Ja,jakby dziecko nie wybudzalo sie.na jedzenie i dobrze.by przybieralo to nie dokarmialabym w nocy. Widze po swoim,ze jak dam mu butle.w.nocy bo slabiej zjadl w dzien i glod go obudzil to potem mam problem z karmieniem w dzien. Czasem te male.brzuszki potrzebuja przerwy w jedzeniu by odpoczac.

Gość bo dziecko trzeba
jak najwczesneij nauczyc samodzielnego zasypiania to potem nawet jak sie wybudzi w nocy bedize potrafilo zasnac samo na nowo a nie plakac i wolac mame czy jej cyca. zadne smoczki czy butelki do zasypiania - jaka metode zasypiania pokazesz na poczatku to potem przez dlugi czas sie bedziesz z nia meczyc. moja corka przez 1-wszy miesiac budzila sie w nocy ok 5 nad ranem a od 3 miesiaca przesypiala cala noc od 21 do 8 rano (karmiona piersia)

Gość zalezy od dziecka
Moj zasypia zawsze sam. Ale w nocy zaczal sie budzic i koniec spania nie chce. Nawet ni chce na rece,nie chce zeby go lulac. Po prostu nie chce spac.