Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

złe samopoczucie w szkole

Polecane posty

Gość gość

pomóżcie bo juz nie wiem co mam robić, ogolnie byłam chorowitym dzieckiem czesto cos mi dolegało jak byłam mniejsza. teraz chodze do 4kl tech i problemy powróciły otoż czesto mam potrzebę korzystania z ubikacji wiecznie przewraca mi sie w brzuchu mam gazy przez co bardzo się stresuje bo to nie jest wygodne tak często wychodzic do łazienki :( juz nie wiem co mam robic . mam tez hemoroidy problemy z oddawaniem stolca przez to czesto nie chodze do szkoły bo człowieka juz szlag trafia z takimi problemami co mam robic ? jak sie leczyC ? pomózcie

Gość gość
dlaczego się nie udasz do gastrologa ?

Gość gość
chodziłam do lekarza wiele razy i zaden mi nie proponował takiej wizyty zreszta u mnie wiocha nie wiem czy w poblizu jest taki lekarz, wiec jedyne co to przepisywali mi multum tabletek róznego typu bedąc w domu ok nie przeszkadzało mi to ale ja chodze do szkoły spotykam sie ze znajomymi a te moje problemy wiecznie pojawiają sie wtedy kiedy nie trzeba, ja już nawet nie wem jak mam sie w szkole tłumaczyc z tego bo nigdy nie mówiłam wprost ze mam takiego typu problemy wiec wiecznie słyszłam tylko ze zmyslam. a to jest naprawdę wstydliwe :(

Gość gość
Z takimi problemami nie chodzi się do gastrologa, tylko do psychologa, a w ostrych przypadkach do psychiatry. Moja mama na podobne dolegliwości miałą leki przepisane przez psychiatrę i przeszło jej bardzo szybko, ale cały czas je bierze. To się nazywa syndrom jelita drażliwego.

Gość gość
A skąd ty możesz wiedzieć co jej jest stawiasz już diagnozę jakbyś robiła jej kolonoskopię jak naj najbardziej do gastrologa to może być10röżnych chorób trzeba zbadać jelito

Gość gość
Bo się tym interesuję i objawy na 99% wskazują na jedno. To nic niezwykłego - 18% populacji to ma, najczęściej kobiety, tylko nie u każdego objawy są jednakowo ostre. Część ludzi w stresującej sytuacji czuję parcie na mocz albo na stolec i to już jest to.