Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to ciąża

Polecane posty

Gość gość

Spóźniająca się miesiączka 2 tyg, wyciekająca biała wydzielina z piersi, ból w krzyżu, częstsze oddawanie moczu, dziwne zmęczenie towarzyszące od kilku dni.. Czy to może być ciąża? Test idę robić w poniedziałek, piszę, żeby się dowiedzieć jak widzicie te objawy kobitki? Z góry dzięki. Aaaa dodam, że brałam tabletki antykoncepcyjne, a krwawienia nie dostałam w przerwie, w tym pominęłam jedną tabletkę w opakowaniu, tabletki biorę już 2 lata .

Gość gość
owszem jak najbardziej może to być ciąża/ A czemu nie zrobisz testu dziś?

Gość gość
partner pracuje w delegacji, uparł się, że chce przy tej chwili być :)

Gość gość
To nie ciąża. Dalej bierzesz tabletki czy odstawiłaś? Jeśli odstawiłaś to kiedy?

Gość gość
Odstawiłam teraz, gdy nie dostałam miesiączki.

Gość gość
w poniedzialek dostanie kieszonkowe od rodzicow i kupi test:D:D

Gość gość
biala wydzielina z piersi (mleko, siara) w tak wczesnym etapie ciazy na pewno by sie nie pojawila obiawy o ktorych piszesz- bol w krzyzu i ta wydzielina moga sie pojawic ale w ostatnim trymestrze ciazy

Gość gość
czyli po prostu nie zaczęłam kolejnego opakowania.

Gość gość
wydzielina z piersi to nie tylko w ciazy wystepuje ale np w stanie zapalnym gruczolow piersiowych, wezlow chlonnych lub innych powazniejszych chorobach

Gość gość
To nie ciąża. Niepotrzebnie odstawiałaś tabletki.

Gość gość
mam 25 lat moja droga, więc kieszonkowe od rodziców zostawiam Tobie :)

Gość gość
chcesz powiedziec ze bralas antykoncepcje i zaszlas w ciaze??

Gość gość
chcę powiedzieć, że pominęłam jedną tabletkę i jest to możliwe. Zresztą nie przesadzajcie, że tabletki tak dają 100% pewności, bo znam przypadek ciąży podczas brania tabletek, więc wszystko jest możliwe.

Gość gość
Dupa, a nie możliwe. 🖐️

Gość gość
nawet pominieta jedna tableta nic nie zmienia, bo organizm jest chroniony- poczytaj ulotke. to nie ciaza, ale cos jest nie hallo powinnas isc do lekarza

Gość dkjkjdcgbhhjfs
biorę tabletki od 2 lat, więc znam ulotkę. To normalne, że pomyślałam o ciąży, pierwsze co to kobiecie przychodzi to na myśl. Napisałam tutaj, bo chciałam poznać innych zdanie na ten temat, ewentualnie może któraś miała taki przypadek. Swoje wredności i złośliwości zachowajcie dla siebie :)

Gość gość
ale nikt tu nie jest zlosliwy. poprostu ludzie kulturalnie pisza czy jest to mozliwe czy nie jesli bralas przez 2 lata tabsy to dzien przerwy nic nie zmeni bo organizm jest nafaszerowany hormonami nie musisz mi wierzyc, zrob test widac ze bardzo chcesz byc w ciazy- ok ale najpierw odstaw tabletki i sie staraj napewno ci sie uda

Gość gość
mialas nadzieje, ze na kafeterii beda cie oszczedzac? hahaha...jescze sie taki nie urodzil ktory by zadal pytanie na kafe i nie bylby zjechany/sponiewierany/wysmiany wiec nie wiem dlaczego ty mialaby byc wyjatkiem:) my opinion: mozliwe ze jestes w ciazy na co wskazuje czeste sikanie, zmeczenie (ale to musi byc naprawde zmeczenie na maksa, czyt. zasypiasz na stojaco) reszta objawow nie dotyczy ciazy wczesnej wiec odpada. no i to ze nie amsz okresu, natomiast to, ze nie wizelas raz tabletki o niczym nie swiadczy, ja pomijalam mnostwo razy, czasem 3 dni z zrzedu ie bralam i w ciaze nie zachodzilam... tak wiec pozostaje ci cierpliwie czekac na faceta

Gość dkjkjdcgbhhjfs
Okej, dzięki serdecznie. Pierwszy raz mi się taka sytuacja zdażyła i panikuję. Zawsze wszystko było w porządku, a tu niespodzianka.

Gość gość
http://www.medonet.pl/dolegliwosci,dolegliwosci-profil,1676193,1,wydzielina-z-sutka,index.html autorko tu masz link - dotyczy bialej wydzieliny z piersi duzo mozliwosci- od ropnia, tarczycy po zaburzenia hormonalne (najbarziej prawdopodobne u ciebie bo odstawilas tabletki)

Gość gość
Gdybym za każdym razem przy braku krwawienia miała czekać z testem na faceta to bym musiała już z 5 razy odstawić. :classic_cool:

Gość gość
sorrki - usun spacje w linku wtedy bedzie ok

Gość gość
Tabletki odstawilam ze strachu, nie z powodu czekania na faceta. Do ciąży też mi się nie pali, gdyby mi się paliło nie brałabym tabletek anty. To chyba logiczne. Jeśli jesteś z kimś długo i dla faceta to ważne, to też byś na niego poczekała. Kilka dni by Cię nie zbawiło, a powtarzam, napisalam tutaj, ponieważ chciałam poznać opinię innych. Żadna z Was testu online przez pisanie mi nie zrobi. :)

Gość autorko 43
tez tak kiedys mialam- ta biala wydzielina z sutka byla przyczyna zbyt wysokiej prolaktyny. Idz kochana do ginekologa pewnie da ci leki na jej obnizenie i wszystko bedzie ok. Pozdrawiam :D

Gość gość
przejść i tak się muszę, chociażby z powodu braku okresu, jeśli to naprawdę nie ciąża. Także dzięki serdeczne za te normalne odpowiedzi! Jesteście kochane :)

Gość gość
moze byc jescze tak ze masz pcos. ja po odstawieniu tabsow okresu nie mialam rok...okazalo sie ze mialam pcos...

Gość martyyyyna19
Kochalam sie z moim chlopakiem. Od jakiegos czasu uzywam plastrow antykoncepcyjnych ktore trxeba odstawiac na tydzien w ktorym ma sie pojawic okres. Kochalismy sie dzien przed tym jak dostalam okres. Nie spuscil sie we mnie ale na mnie. Teraz spoznia mi sie okres. Moge byc w ciazy ?

Gość gość
Ktory okres Ci spóźnia? I ile? I czy nadal stosujesz plastry?

Gość martyyyna19
We wrzesniu mialam okres. Spoznia mi sie ten ktory powinnam dostac w pazdzierniku. Tak nadal stosuje plasry