Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak uregulowac dziecku karmienie

Polecane posty

Gość gość

moj 3 tyg syn jest karmiony piersi ana zadanie, dostaje jedna butle na noc po ktorej pieknie spi 3 h a po cycku spi po 40 min i wola jesc . jak mu to uregulowac? w nocy juz nie daje rady :(

Gość gość
niestety, nie uregulujesz, takie uroki karmienia piersia. Wiem, jest to męczące

Gość gość
przez pierwszy miesiąc praktycznie leżałam w łóżku i karmiłam. Z czasem będzie coraz lepiej:)

Gość gość
ojej az tak, chyba nie dam rady :(

Gość gość
niestety tak wyglada karmienie piersia, chcesz wzglednej regularnosci - musisz dac modyfikowane. moj ma 7 miesiecy a tez potrafi jesc co 40min. dostaje dwa inne posilki dziennie i po nich jest wzglewdnie najedzony na dluzej. gdyby nie to ze absolutnie nie chce modyfikowanego mleka juz dawno bym zakonczyla karmienie -piersia

Gość gość
ja tak karmiłam przez dwa msc,tylko moja busziła sie w nocy co godzine a w dzien potrafiła i co 20min domagac sie jedzenia-to był istny koszmar myslałam ze sfiksuje.Dzis ma 6msc i budzi sie w nocy 3/4razy.Niestety jesli chcesz karmic piersia to musisz przecierpiec a jak nie to zrezygnowac i podawac mm przeciesz tym dziecku krzywdy nie zrobisz a sama bedziesz szczesliwsza i wypoczeta.A moze poprostu zacznij dziecko czesciej dokarmiac ja właśnie zaczełam dokarmiac jak mala miala 2msc w dzien 2razy mm reszta piers i na noc butelke robiłam tak do 4msc zanim nie wprowadziłam pokarmow stałych i nie straciłam przez to laktacji karmie do dzis piesia :-) Powodzenia

Gość gość
sorki za błedy ale pisze z tel :-(

Gość gość
Wasze dzieci zwyczajnie się nie najadają, nie budzą się co 40min dla sportu. Macie mało wartościowy pokarm, musicie zadbać o to, żeby wasze mleko było bardziej tłuste. Jedzcie więcej nabiału, mięs, warzyw i owoców, kasz, pełnoziarnistych makaronów, pieczywa. Ja odżywiam się zdrowo, jem regularnie, dbam o to, żeby moje mleko było lekko żółtawe (to oznaka tego, że jest pełnowartościowe, tłuste i zdrowe) i mój też 3tygodniowy noworodek budzi się w nocy co 3/3.5h. Najada się przeważnie jedną piersią (wisi przy niej 10, max 15min), czasami ,ale rzadko, dopija sobie jeszcze coś z drugiej.

Gość gość
moje jest biale...ale jak dziecko wrzeszczy co 30 min to trudno jest zadbac o diete :(

Gość gość
haha jak sie nie najada to nie wiem jakim cudem mi przybieral po kilogram na miesiac. ja nie dopajalam wiec dziecko z piersi takze pilo i nie dziwi mnie wcale ze dziecko latem w upaly chcialo pic co pol godziny. wiec nie wciskaj ciemnoty ze sie nie najada i o malo wartosciowym pokarmie bo to dopiero mit z czasow najwiekszego ciemnogrodu. karmienie piersia tak po prostu wyglada i tyle a dieta matki ma niewielki wplyw na tresciwosc pokarmu

Gość malo wartosciowy pokarm
???Moj tez czesto jadl i sie budzil. Rosl ksiazkowo,polozna sie za glowe lapala,jak to mozliwe,bo dzieci po mm tak tyja. Po 3 miesiacach musialam przejsc na mm i co sie okazalo? Dziecko zaczelo spadac w siatce i chudnac. A tez mi co po niektorzy mowili:za slaby masz pokarm,dziecko sie nie najada bo czesto sie domaga. A domaga sie czesto bo ma maly zoladeczek i nie jest w stanie najesc sie na zapas. Do tego mleko matki jest lekkostrawne.

Gość gość
a czy z czasem bedzie spal troche dluzej? przynajmniej w nocy....

Gość lopis
Autorko, jest spora szansa, że się ureguluje. Mój syn ma teraz 4.5m i dalej na piersi, a było dramatycznie. W upały chciał ssać co 20 minut i nie pozwolił się od tej piersi odłożyć. U nas uregulowało się po jakichś 8-9 tygodniach. a od ok. 12 tygodnia przesypia całe noce raczej od 21 do 6. i nie daj sobie wcisnąć, że masz mało wartościowy pokarm, to jest bzdura nad bzdury. Każda matka ma pokarm taki jakiego potrzebuje jej dziecko, skład pokarmu zmienia się też wraz z wiekiem dziecka. Wytrwałości.

Gość gość
dzieki lopis :) obys miala racje :0 narazie jestem na wykonczeniu ale sie nie poddaje,mam nadziej ze bedzie jak mowisz ze po paru tyg si eunormuje wszytsko, czasem dokarmiam go butelka zeby troche pospal ale glownie wisi na cycu :)

Gość gość
PRZYBIERAŁ NA WADZE BO JADŁ ALE SIĘ NIE NAJADAŁ, DLATEGO WISIAŁ NA CYCKU CO PÓŁ GODZINY, może teraz zrozumiesz, jak ci to drukowanymi literami napisałam :o:o:o:o:o Chciałyście rady - jak ją dostałyście, to udajecie najmądrzejsze - po jaki ch*j w takim razie pytacie, skoro jesteście takie obcykane w temacie?! :o:o I intelygencją widzę też nie grzeszycie :o 🖐️

Gość gość
Dziwne,ze butle tez chcial co tyle! Po prostu nie byl w stanie wypic duzej porcji na raz i nie drzyj japy bo i tak nie masz racji! Dzis ma 6 miesiecy i nie ma tak rozepchango zoladka jak dzieci na poczatku na mm i wypija czesciej mniejsze porcje.

Gość gość
I na takich samych ilosciach mm( wiem bo odciagalam czasem pokarm i wiem ile byl w stanie wypic,max 60-70ml a sciagalam nawet po 150!)zaczal chudnac. Wiec nie mow,ze pokarm nie byl wystarczajaco sycacy. Sycacy byl ale za malo pil to na malo starczalo,logiczne.

Gość gość
Teraz tez wypija max po 120-130 a nie jak w schemacie po 200. Bo nie jest w stanie wiecej.

Gość gość
I jezeli jeszcze.cie to interesuje to moj nie wisial pol godziny na cycku a efektywnie ssal 5 min.gora. ale czesto. I w ciagu takiego samego czasu laktatorem sciagalam wlasniebtaka porcje jaka miescila sie w jego zuoladku.

Gość lopis
będzie dobrze. a krzykaczkami się nie ma co przejmować. tak jak jedna z koleżanek napisała, pokarm mamy jest lekkostrawny i nie jest taki słodki jak mm dlatego rodzice czasem odnoszą wrażenie, że nie jest odżywczy. Prosty "dorosły" przykła: zjedz zdrowy posiłek składający się z np. piersi kurczaka i sałaty z pomidorami. Poczujesz się syta dopiero po jakimś czasie. Zjedz batona o tej samej kaloryczności. Od razu człowiekowi chce się spać i dość szybko jest syty. Po mm dzieciom szybko rośnie poziom glukozy we krwi, ale i bardzo szybko spada i są senne, stąd wrażenie rodziców, że po mm dzieci lepiej śpią. Ja nie jem prawie niczego :-) bo moje dziecko ma alergię na białko krowie i nabiał w ogóle, a mam klocka powyżej 90centyla :-)

Gość gość
Dokladnie lopis. Moze i skladniki z tego co jemy przechodza do mleka matki ale jezeli chodzi o odzywcosc to predzej dziecko z nas wszystko wyciagnie niz samo bedzie glodowac.

Gość gość
nie piszcie głupot jak nie wiecie.po pierwsze możliwe i najlepsze jest karmienie tylko piersią.ja karmiłam tylko i wyłącznie i moje dziecko spało.nie ma czegos takiego,ze po twoim mleku dziecko głoduje.nie czytaj głupot,bo to sprowadzi was szybko na droge mm.chyba,ze masz w nosie co pije twoje dziecko i nie liczy się to dla ciebie.