Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zostać nauczycielem

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Może ktos pomożę... Mam ukończone studia wyższe. Chciałabym zostać nauczycielem biologii. Moje ukończone studia nie mają nic wspólnego z biologią ani z pedagogiką. Co muszę zrobić, aby móc zostac nauczycielem w biologii w gimnazjum lub szkole ponadgimnazjalnej?

Gość gość
to oczywiste: w tym wypadku ukończyć studia o kierunku pedagogicznym. To tak jakby prawnik nagle chciał zostać chirurgiem :)

Gość gość
trzeba skończyć biologię, mieć mgr biologii, a oprocz tego jeszcze przygotowanie pedagogiczne

Gość gość
Albo licencjat z biologii z przygotowania pedagogicznego, albo podyplomówki z tego samego, ale polecam licencjat jednak. sama jestem po studiach a zamarzyłam aby być nauczycielem i poszłam na ped. przedszkolną licencjat

Gość gość
co do podyplomówki.. to chciałabym sie własnie wybrac na studia podyplomowe dokładnie Nauczanie biologii w gimnazjach i szkołach ponadgimnazjalnych, ale tam potrzebuja kursu pedagog., wszyskto rozumiem, ale nie moge zrobic kursu pedagog., jeśli nie ukonczylam dyplomu w zakresie biologii.. i tak sie kolo zamyka:/

Gość gość
z tego co mialem okazje w swoim zyciu doswiadczyc, to przez ostatnie lata glownym kyterium rekrutacyjnym bylo bycie debilem z dyplomem