Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinka666

router prosze o pomoc w podlaczeniu routera

Polecane posty

Gość malinka666

Nikt mi nie chce pomóc? nie mam nikogo znajomego który mógłby mi go podlączyć...nie wiem jak podlączyc router do modemu czy do komputera? który kabel do czego ? proszę o pomoc Malinka

Gość gość
przelej troche kasy na moje konto to pomogę, bezinteresownie to mi się nie opłaca, jakieś 30 - 50 zeta i powiem co i jak :)

Gość malinka666
@gość to straszne że ludzie za wszystko chcą pieniądze :) to nie jest pewnie tak mega skomplikowane ale ok... dzięki pójde do komputerowego i mi wytłumaczą za darmo co i jak :D

Gość malinka666
przy modemie mam kabel okrągły od kablówki a wyżej taki podpinający się od komputera.od rutera mam podpinajacy się i nie wiem co z druga koncowka xd

Gość gość
drugą końcówkę najlepiej gdzieś włóż :)

Gość malinka666
wkładałam 'gdzies' wszędzie probowalam :) ale nie mam wtedy internetu a wy zamiast pomoc kobiecie to się ulewacie! ;)

Gość gość
modem podłączasz do routera (nad gniazdkiem powinno pisać internet) a komputer do gniazdka w routerzer opisanego lan żeby to działa trzeba jeszcze skonfigurować router, za 50 zł ci to zrobie :classic_cool:

Gość malinka666
dziękuję za pomoc.skonfigurowac umiem :) zaraz podlącze i zobaczę czy działa :-)

Gość malinka666
dobra koledzy i koleżanki.podlączyłam router,internet mam w komputerze zostaje mi tylko konfiguracja.jestem zalogowana na stronie routera edimax nie mogę znaleźć ustawien ogolnych itp. nie wiem jak zacząć.oczywiscie siedze z instrukcją.moze ktoś miał ten problem i może mi pomóc? pilne proszeeeeeeee

Gość malinka666
zrobisz mi to przez internet czy przyjedziesz? ;)

Gość Pracująca w Netii
Malinka otwierasz przeglądarke jakąś, a w pasek adresu wpisujesz: 192.168.1.1 w instrukcji wyszukaj info jaki jest login i hasło do routera (zazwyczaj admin/admin). u jakiego operatora masz internet? to jest ważne w parametrach

Gość malinka666
@pracującawnetii bardzo dziekuje choć jedna sensowna odpowiedź.weszłam już na stronke, jestem zalogowana wszystko jest ok ale okazuje się ze musze mieć stare hasło,bo już raz miałam ten modem podlączony..i chce nadać nowy.

Gość malinka666
*router podlaczony miało być

Gość mryjka
To jest bardzo łatwe. Kabel rj45 wkładasz w odpowiednie miejsce, w routerze to samo. Modem przeważnie do usb w kompie sie wpina, taki jak ja lub podobny http://wifipartner.pl. Zobacz a będziesz wiedziała.