Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gościwita

Ciąża i cellulit

Polecane posty

Gość Gościwita

Witajcie, Proszę o rady kobiet, które już przez to przeszły... Zawsze byłam/chyba nadal jestem:) szczupła. Przed ciążą ważyłam w okolicach 50 kg przy wzroscie 162. Za to moje bioderka zawsze były widoczne. Po kilkuletnim stosowaniu tabletek antykoncepcyjnych przybrałam na wadze i wtedy stopniowo na pośladkach ujawnił mi sie cellulit - takie predyspozycje, po mamie:) Aktualnie jestem w 6 m-cu ciąży, przytyłam ok. 7 kg. Nie widze tego po sobie. Oczywiscie "przytyłam" sporo w pasie. Od 2 tyg. zauważyłam u siebie cellulit na udach, nad kolanami i sie przeraziłam jak w tak szybkim tempie mógł sie pojawić. Dzis na wizycie kontrolnej usłyszałam,ze w ciąży u kobiet zbiera sie sporo wody w organiźmie, a ponadto rzecz jasna ciało zbiera zapasy tłuszczyku na przetrwanie tych ciezkich 9 m-cy ciąży. Stad pytanie czy cellulit zniknie po ciaży tak szybko jak sie pojawił? Co robić? Bo uzywanie aktualnie preparatów anty-cellulitowych chyba nie jest wskazane

Gość gość
Chyba na pewno nie jest wskazane :D A czy cellulit zniknie i jak szybko, zależy ile schudniesz. Napewno sytuacja się poprawi, bo dziecko nie uciska już na naczynia i jest lepszy przepływ limfy, należy tylko się systematycznie ruszać, nawet teraz jak możesz, będąc w ciąży.

Gość Gościwita
Staram sie ruszać, mam nawet wiecej ruchu niż sprzed ciąży gdyz zamiast siedziec 8 h na tyłku w pracy, chodze po zakupy czy robie sobie spacery. Dodatkowo kozystam z roweru treningowego, lecz mam z tym coraz wiekszy problem bo boli kregosłup po 15 min. siedzenia na niewygodnym siedzeniu ;/ Stad czuje sie troszke bezradna...

Gość gość
Nic na to nie poradzisz teraz, dziecko uciska na wiele naczyń i utrudnia to prawidłowe przepływy. Nie przejmuj się tak bardzo, dojdziesz ''do siebie'' po porodzie ;) Narazie nie objadaj się nadmiernie, zwłaszcza prostymi węglowodami a skórę śmiało możesz smarować olejem z makadamii, jest naturalny i ma dziełanie przeciwcellulitowe.

Gość gość
W ciąży rzeczywiście cellulit może się pojawić. Możesz się smarować różnymi balsamami, robić masaże. Ja polecam koncentrat kofeinowo-cynamonowy bingo spa i do tego bańki chińskie

Gość gość
'' Ja polecam koncentrat kofeinowo-cynamonowy bingo spa i do tego bańki chińskie'' Ale nie w ciąży, szczerze odradzam tego typu zabiegi w ciąży, naczynka są wrażliwe i mogą szybciej pękać, a bańki pobudzają mocno naczynia limfatyczne i złogi i lepiej nie wprowadzać ich do organizmu podczas ciąży. To można zastosować jak cellulit nie zniknie po ciąży.