Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kacha999

dziecko złapalo rotawirusa jak mu pomoc

Polecane posty

Gość kacha999

dziecko 4 letnie zaczęło wymiotować tak nagle w ciągu 15 min 4 razy nagle zaczęło mi prawie leciec przez ręce szybko podałam mu ok 1 szklanki płynu z elektrolitami (łyżką ) i probiotyk teraz śpi co jeszcze moge zrobić ?

Gość gość
coca cola odgazowana do picia małe łyczki. Smecta do picia. uWAŻAJ ŻEBY SIĘ NIE ODWODNIŁ.

Gość gość
a wystarczyło zaszczepić....

Gość gość
A skad wiesz ze to rota? Przy rota mialoby tez biegunke, moze poprostu cos zjadlo...

Gość kacha999
no włąśnie się boje nie wiem jak się objawia odwodnienie strasznie się przestraszyłam bo wręcz leciał mi przez ręce,nie potrafił ustać na nogach a oczy mu uciekały ....wszystko było ok a tu nagle wymioty i cos takiego

Gość gość
nie wolno dawać smecty

Gość gość
a nie możesz jechac do lekarza albo do szpitala żeby małego zbadali.

Gość kacha999
wiem bo chodzi do przedszkola a tam ostatnnio 3/4 dzieci miało rotawirusa jedni mieli tylko biegunkę inni wymioty a jeszcze inne dzieci wysoką gorączkę +wymioty gdyby to nie był wirus pewnie wcześniej by się uskarżał że sie źle czuje a tu tak nagle

Gość kacha999
smecty nie podaje tylko elektrolity do picia

Gość gość
moja jak miała 6 m-cy wróciliśmy z kliniki z podejrzeniem refluksu na nastepny dzień dostała biegunki i tak 5 dni lało się z niej. Lekarka kazała podawać smektę i płyny.

Gość gość
Jesli tylko wymiotuje i sie lal przez rece, to bardziej wyglada na zatrucie. Przy rota wirusie to i goraczka i biegunka...jestes pewna, ze ie zjadl czegos "trujacego"....moze jakies detergenty

Gość gość
kacha -dzwoń po pogotowie albo zabieraj małego do lekarza.

Gość gość
A skąd wiesz, że to rotawirus? Takie przewracanie oczami raczej nie wskazuje na to.

Gość Karrammba
Mi tez nie pasuje to uciekanie oczu i to ze lecial ci przez rece....cos jest nie tak.

Gość kacha999
nie na pewno nic nie zjadł teraz śpi od 2 h nie wymiotuje ma 38 temp. Wiem ze kiedys mieliśmy w domu taka sytuacje że starszy syn miał tylko biegunkę a on młodszy tylko wymiotywał i to był też rotawirus wiec u każdego inaczej .

Gość Karrammba
Ok, ale dzieci w takich przypadkach nie leje sie przez rece, a juz napewno nie przewracaja oczami! Mogl cos zjesc/wypic i ty nawet o tym nie wiesz....

Gość Zoskasamoska55
Mojej znajomej dziecko mialo taki objawy przy zatruciu wilcza jagoda. Ledwo dzieciaka odratowali. Na twoim miejscu skontaktowalabym sie z lekarzem.

Gość gość
Do tej co pisała o szczepieniu - myślisz, że skoro zaszczepiłaś swoje dziecko to nie zachoruje na rotawirusa?? Szczepionka działa tylko na kilka z wielu rodzaji tego wirusa więc zabezpieczenie żadne.

Gość gość
a ile szczepionych zachorowało na rota a ile nie szczepionych??

Gość gość
Moje dzieci miały jelitówkę parę razy i nigdy nie było przelewania sie przez ręce i przewracania oczami. Byłaś u lekarza?

Gość gość
Chyba pojechała.

Gość gość
Moja nie była szczepiona, miała kontakt z dzieciem chorym(żeby było zabawniej tamta dziewczynka była szczepiona) i nie zachorowała.

Gość gość
małe dziecko szybko się odwadnia, u nas objawem tego była senność i mało sikania.Córka sikała raz na kilka godzin,miała goroączkę i nie chciała pić.Pojechaliśmy do szpitala i została na kroplówce.Jak są wymioty i gorączka to dość niebezpiecznie bo organizm bardzo szybko traci wodę. Trzeba podawać orsalit małymi porcjami, można z lodówki-zimny mniej prowokuje do wymiotów.powodzenia

Gość kacha999
A więc wszystko się dobrze skończyło nie pojechłam do lekarza gdyż mały juz nie wymiotował i,, nabrał koloru" wieczorem sie już śmiał Był to rotawirus synek miał akurat takie objawy to że leciał mi przez rece oznaczalo chwilowe odwodnienie podałam mu probiotyk +orsalit Wczoraj dopadło mnie -w pełnym słowa znaczeniu rotawirus czyli-leciało górą i dołem Dziś przyszła kolej na męża....

Gość aids
4latnie dziecko i rotawirus:):):)a to dobre

Gość gość
4latnie dziecko i rotawirususmiech.gifusmiech.gifusmiech.gif a to dobre******************************************************************************************************************************************** a co w tym takiego dziwnego???????????

Gość Anitka009
durniu to nie rotawirus tylko grypa jelitowa!!!!! masakra co za oślica z ciebie....

Gość gość
durnoto grypa jelitowa-to biegunka a wirus atakuje wszystkich po kolei

Gość Anitka009
Poważnie tylko biegunka??? hmmmmma to ciekawe ..... Wielokrotnie siedziałam z dzieckiem w szpitalu i osobiście spotkałam się z dzieciaczkami które miały tylko wymioty i nie miały biegunek - dziwne co???? radzę się troszkę dziecko doszkolić