Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z zasypianiem niemowlęcia

Polecane posty

Gość gość

Witam. Moja córka ma 6,5miesiąca i nie potrafi sama zasnąć. Od urodzenia najpierw zasypiala przy piersi a teraz przy butli. Nie zasnie odłożona do łozeczka- chwilę poleży i zaczyna krzyczeć. Jak sie ja nosi to ewentualnie zasnie ale po naprawdę długim czasie. Nie jest to jakiś straszny problem bo przy butli zasypia jak aniołek ale czasem jest tak że np chce iść spać odrazu po tym jak zje cały obiad a i tak trzeba robić mleko czasem wypije 10ml a czasem 30 no ale musi być i koniec. Tak samo na kolację. Nie mogę jej dać kaszy ani nic- musi być butla, a jakbym chciała zrobić gestsze to nie zje z butelki. Na 170ml mleka daje jej jedną miarke od mm kleiku bo jak tylko trochę za gęste to wypluwa butelke. Jak ja nauczyć samodzielnego zasypiania? Jak Zy usypiacie swoje niemowlęta?

Gość gość
Mój ma 10,5 miesiąca i w dzień to albo na spacerze, przy piersi albo w takiej bujawce, gdzie trzeba go pilnować by nie wyszedł jak się pr:-)budzi. Na noc jest od jakiegos miesiąca odkladany do lozeczka i trochę poplacze, raz mniej raz więcej, czasem wcale, zazwyczaj ok 3-5min i śpi. Bo wcześniej też był bujany.

Gość gość
ja mam prawie 7 miesięcznego bobasa, w dzień śpi w łóżku, kładę się koło niego głaszczę po główce i usypia, na nocne spanie po kąpieli zjada 210ml mm i odkładam go do łóżeczka, zasypia od razu, w sumie to o 19:30 już słodko spi a my mamy czas dla siebie :)

Gość gość
bo gęste kaszki to się nie daje z butli tylko z łyżeczki, mamuśki idą na łatwiznę ale dziecku pewnie ledwco co leci to ja się nie dziwie ze ma to w doopie

Gość gość
Gęsta kaszę daje jej lyzeczka ale rano na śniadanie. A chciałabym żeby kolację też dostawala bardziej syta niż samo mm no ale nie potrafi sama zasnąć. Tylko przy butli. Nawet jak nie jest glodna.

Gość gość
A ja mam 7-miesięczniaka który wieczorem też nie zaśnie jak go nie przystawie do piersi. Ja wiem że to w kwestia tego ze dziecko tak po prostu jest przyzwyczajone od urodzenia wiec jak jest coś inaczej to zaburza mu to ten ustalony porządek zasypiania i sie stesuje. Tylko jak budować te nowe przyzwyczajenia w przyszłości żeby on to nie odczuwał jak dramat jakiś

Gość gość
Trochę nie rozumiem o co ci chodzi... Twoje dziecko ładnie zasypia przy butli, więc to jest twój sposób :-)

Gość gość
to szukanie dziury w calym:O