Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magiczny kaloryfer

Pytanie do pijących DJów kamerzystów i fotografów

Polecane posty

Gość Magiczny kaloryfer

Wiem, że była tu gorąca dyskusja na ten temat. Ja nie oceniam, czy pić powinni, czy nie. Wiedząc jednak, ze wielu z nich nie odmawia wódki w czasie pracy nasunęło mi się pytanie: Jak potem wracacie do domu? Pakujecie się z tym całym sprzętem do taksówki?

Gość gość
No co ty po pijaku jedziemy

Gość gość
zawsze jest ktoś, kto nie pije jeśli chodzi o zespół. Ja jestem fotografem i nie wyobrażam sobie być pijanym w pracy, przecież dokumentuję czyjeś wspomnienia. I sam przyjeżdżam samochodem, często wiele kilometrów

Gość gość
co to za głupie pytanie,normalnie pijani wracaja i tyle a zdjęcia same pijane wyskakują a tak w ogóle to całe wesele pijane to co oni mają

Gość gość
sorry ale ja bym takim ludziom grosza nie zaplacila i tyle w temacie. By mogli z mojego wesela s*******ac w podskokach.

Gość gość
Autorko!!!! W jakiej pracy ty debilko!!!!!!!! Oni uprawiaj wolny zawod i im wolno w przerwie wypic kieliszek. A ktory zespol, dj......byl pijany. Slucham!!!I znowu nie lykajcie PROWOKACIJ tej nie dowartosciowanej i znudzonej KRETYNKI , jak kto nie wykona uslugi to sie nie placi i tyle w temacie.

Gość gość
polecam zapisac w umowie z fotografem zakaz picia alkoholu przez niego.

Gość rrreewwqna
Dwa posty wyzej. Sama s********j w podskokach i mieszaj sobie w rodzienie a nie na forach. Wielu z was pracuje na trzezwo a i tak partaczy i opierdala sie w pracy , taka prawda!. setki tys. przykladow w necie i z zycia.

Gość rrreewwqna
Ten post byl do tej co sorry......

Gość kolejna  juz prowokacja
Magiczny kaloryfer. A co z policji jestes??? Jakos nie widzialem zebys skladala zespolom czy kamerzystom sprzet, wiec skad ta troskliwosc? Z glupoty? czy z zazdrosci? a moze z pracy cie w**********i?

Gość gość
Zespół to wiadomo, zawsze jest przynajmniej jedna osoba co nie pije, to problemu nie ma ;) A pijanego fotografa czy DJ-a to jeszcze nie spotkałem.

Gość Prawda jest taaaakaa
Czyli, lepszy jest chirurg który na trzezwo amputował inna rękę, lekarka ostatnio błednie zdiagnozowała na trzezwo wodogłowie u dziecka znajomego - na trzezwo (rodzice przezyli szok) niż zespoł który rozbawia setki zadowolonych gości, no ale ktoś tam wypił kieliszek w przerwie, wiec tragedia! Poza tym tysiące urzędników puszcza z torbami przedsiębiorców osoby prywatne tracą często niesłusznie majątki, no, ale "NIC się Nie stało" urzędnicy oni byli trzezwi. Bijecie własnych rodziców, własne dzieci, ale to też nic . Dookała molestowania, pijany nauczyciel, pobłazliwośc dla pijanych kierowców niosących śmierć na drogach, ale i tak jest "Najgorsze jest to", że chociaż zespól zrobi wam dobre wesele, to tragedią jest oczywiście wypicie w przerwie kieliszek wódeczki dla wzmocnienia i gardła i organizmu a czy można śpiewać z wysiłkiem przez 10 godz na suchym gardle??????? Nie! chyba ze anemicznie. Radzę spróbować a potem sie wypowiadać. Na szczęście większośc jest ludzi mądrych co nie dotyczy to autorki - tej niedojdy:) piszącej pod róznymi nickami i niewątpliwie prowokując temat.

Gość gość
do prawda jest taka--- skory ty przez 10 godzin nie wytrzymasz bez kielicha to znaczy że masz problem i powinnaś udać się na odwyk. A co z nauczycielami, którzy pracują głosem i to przez 5 dni w tygodniu przez 20 lat? Myślisz że oni na przerwach oliwią sobie gardło wódką. Jak ktoś jest pijakiem to zawsze znajdzie usprawiedliwienie żeby się napić.

Gość gość
Wlasnie tez sie zastanawialam czy moj dj wypije, ale nie. On byl samochodem i wlasnie nie pil. Kamerzysta tez byl autem i fotografka tak samo. Nie bylo co sie bac, bo kazde z nich przyjechalo autem i odjechalo. Po trzeźwemu. Postawilam na ich stol wodke i wino. Wodka byla nieotwarta, a wino to moze lampka ubyla.

Gość Prawda jest taaaakaa
Gram ponad 30 lat wiec dziecko nie mów mi gdzie mam isc bo nie znasz mnie i problem to ty masz. Poza tym jetem muzykiem i żyję z tego za godz. znów jadę na wesele i bawic ok 200 osób i jak zwykle będzie super dlatego, że wypicie kieliszka wódeczki a upicie się to nie to samo - dziecko. I nie porównuj pracy nauczyciela do śpiewania wysiłkowego w zespole. nauczyciel wiecej odpoczywa niz pracuje. Poza tym dziecko nie bedziesz mnie rozliczała.

Gość gość
Nie porównywac relaksującej pracy nauczyciela czy urzędasa z ciężką pracą na weselach często z pijakami i często z upierdliwym zachowaniem gości. Kazdy zespol nawet światowy strzeli coś tam przed koncertem - TUMANY!!!

Gość gość
nawet jak wypiją to się nie upiją. Dajcie im pracować po swojemu.

Gość gość
od kiedy praca nauczyciela jest 'relaksujaca'? Nie osmieszaj sie, pijaczyno.

Gość gość
Ty wyżej. A co praca nauczyciela moze powiesz , ze ciazka???????????? Buha...aaha,...... brałaś coś czy na trzezwo to piszesz, bo jak brałaś to po części by usprawiedliwiało by twoja głupotę , ty legacie, obiboku jeden

Gość gość
To nie są wypowiedzi ludzi na poziomie sorry...

Gość gość
jaks pseudo nauczycielka sie odezwala? co ty wiesz o spiewaniu. pogadac sobie mozesz, a spróbuj sobie pośpiewać z wysiłkiem przez kilkanaście godz. zobaczymy czy na drugi..., trzeci ... dzień będziesz miała głos. Kto chętny??? Poza tym jakie prawo zabrania wypić( nie upić się) (autorko- tumanie!- czytaj ze zrozumieniem) kieliszek w Show biznesie? Ten wolny zawód ma swoje prawa i nikt tego nie zmieni i nikt nikomu krzywdy nie robi tym. Tak jak ktos opisywał wyżej o pijanych kierowcach........lekarzach, nauczycielach bez zdrowego umysłu......ale czy do końca trzezwo myślącego? Kiedys grałem i śpiewałem, ale zrezygnowałem za duży stres, dlatego wolę spokojniejszą i mniej odpowiedzialną pracę.

Gość gość
Wyzywasz ludzi od pijaków i szukasz poziomu???????? Jak masz problem w domu z alkoholikami to zacznij od siebie a nie mierzysz swoja miarą ty moczymordo!

Gość marlenka27
Po godz. pręznego krzyczenia już by nie mogła żadna z siebie głosu wydobyć, tez próbowałam śpiewać wiec wiem. Osobiście sie nie spotkałam z pijanym zespołem ani innym usługodawcą. Uważam, że jak firma będzie się upijała to nie utrzyma sie na rynku, tylko, że niektórzy tu nie rozumieją pojęć a uważają sie za nauczycieli Smieszne:) :) Jak prowokujecie i wyzywacie autorzy innych to nie myślcie że ktoś będzie dla was grzeczny. To logiczne

Gość gość
Wyzywasz ludzi od pijaków i szukasz poziomu???????? Jak masz problem w domu z alkoholikami to zacznij od siebie a nie mierzysz swoja miarą ty moczymordo! Kolejna wypowiedź na poziomie. Ja nikogo nie wyzywam, weszłam, przeczytałam i oceniłam kulturę wypowiedzi. Wszystkich. Wpisałam się jako gość nie brałam udziału w dyskusji, ale jeśli pośród Was są nauczyciele to naprawdę współczuję młodzieży, którą nauczacie, bo poziom jaki reprezentujecie to dno. Tak samo muzycy. Ja szanuję pracę muzyków, jest to specyficzny zawód nie ma w nim żadnych ram. Można napić się i owszem. Ale nic nie usprawiedliwia wyzywania się od najgorszych. Jedni wrzucają na drugich co Wy sobą ludzie reprezentujecie. Macie prawo do swojego zdania i każdy ma na pewno rację, ale może wypadałoby pomyśleć zanim się coś napisze? Nie macie argumentów? Tylko wyzwiska i przekleństwa to zasób Waszego słownictwa? Współczuję.

Gość gość
nie ma takiej opcji. Oni są w pracy i pić nie powinni. Na moim weselu dostali oddzielny stolik z jedzeniem, napojami ale bez alkoholu. Co to w ogóle za głupi zwyczaj? To może wszyscy zacznijmy pić w pracy.

Gość martawiola
A co cie obchodzi czy pija czy nie piją. chca to niech wypija za zdrowie mlodych, ale moim zdaniem ktoś piszący tu z nagonką maja problem w domu z alkoholem ,wiec mierzy swoja miarą. A pijak zawsze będzie widział pijaka, wiec stąd te podejrzenia. Sa i grają, ale na weselu a to nie to samo co pijany nauczyciel, kierowca, czy pijany lekarz........... co sie zdarza. I nie robic alkoholików z muzyków, dj.... Mam brata grajacego na weselach, drugi jest dj. i nawet jak wypija butelkę w przerwie to nawet nikt nie zauważy a w pracy to jest lekarz, nauczyciel który powinien pracować zamiast obijać się i perfidne głupoty wypisywac po forach.. Sorry ale nie trawię takich idiotek! wiec tez dodam swoje piec gr.

Gość gość
Do jasnej . Najważniesze , ze wykonuja i rozbawiają nam gosci a czy wypija cos to ich sprawa wazne aby sie nie upili. Wiele z was pracuje na trzezwo tylko jak? wystarczy sie rozejrzeć w koło, wszędzie dziadostwo i to na trzezwo:) Luzu, pozal sie Boze "inteligencjo" U mnie mieli wszystko a jakos nikt sie nie upił a jak chcieliśmy przedłużyc to zespół pwiedział, ze za gościnnoś nie będzie brał pieniędzy za dodatkową godz. I to był fajny i miły gest. Z jakiej dziury wy jesteście????

Gość gość
wszystkie osoby, ktore wyzywaja innych od 'idiotek' lub sadza takie farmazony 'sama masz problem z alkoholem, albo ktos z twojej rodziny', powinny sobie szybciutko setke golnac, bo widac, ze juz delirka telepie i nerwy puszczaja :D aha, i wsiowe grajki, zapamietajcie sobie, zadnym 'show biznesem' (buhahaha) nie jestescie, ani nigdy nie bedziecie, i poki co, nie dajecie koncertow przez milionowymi tlumami na calym swiecie, tylko gracie 'do kotleta' przed co najwyzej dwustoma osobami, wiec zadne z was 'gwiazdy', i musicie sie dostosowac do swoich chlebodawcow (a jak cos nie pasuje, to idzcie do normalnej pracy, hm, moze ten wyszydzany przez was, 'lajtowy' zawod nauczyciela, w ktorym sie tylko odpoczywa, bylby odpowiedni?). Bez odbioru, darujcie sobie wasze wyzwiska.

Gość gość
Nie bulwersuj się tak, widocznie nalezysz do tych nieudaczników. Jezeli jesteś pseudo nauczycielką to błagam! ktos ma taki uczyc nasze dzieci? chyba, że cie juz wywalili, bo ja bym tak zrobił. Wole byc wiejskim grajkiem niz taka szumowiną która tylko kłapie ozorem anonimowo. Nawet do pięt nie dorastasz nikomu. Ty za masło niedouczona niedojdo. Przyjmij gorzką prawdę - jesteś zerem i tylko plujesz żółcia z zazdrości , że nic ci w życiu nie wyszło.A kto powiedział że każdy muzyk chce grać dla mil. publiczności. Masz mózg? A ty na jakiej to światowej (dziurze) uczelni pracujesz??? Jakim językiem władasz taki dostajesz w zamian. Naucz się czegoś w końcu!

Gość gość
lajtowa nauczycielko! kultura i edukacja sie kłania. Do szkoły na szmatę i do tego też pewnie się nie nadajesz - vel weselniczko, agentko od nieruchomości........ teraz udajesz nawiedzoną nauczycielkę. Mnie nie da się oszukać.Spadaj na babcie klozetową