Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

badania labolatoryjne problem

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, mam zrobic pewne badania do drobnego zabiegu chirurgicznego. No i mam wypisane badania na kartce i troche zgłupiałam. poziom przeciwciał WZW typu B, antygen HBs - to nie jest to samo ? INR, protrombina - to nie jest to samo ? patrze wykaz badan labolatoryjnych i chyba te nazwy wystepuja zamiennie ;/

Gość gość
badania na wirusowe zapalenie wątroby (dwa typy) badanie na krzepliwość tego jednego nei znam

Gość gość
chodzilo mi o to czy te dwa badania ktore wymienial obok siebie to to samo. np. INR i protrombina - to to samo badanie tylko pod inna nazwa?

Gość ale jajaaaa
Nie to nie to samo. Przeciwciala to przeciwciala a antygen to antygen. Inr to wskanik,czas krzepniecia a.protrombina to czynnik krzepniecia.

Gość gość
a juz skumalam przeciwciala ----- anty-Hbs antygen ----------- antygen Hbs INR to wiadomo natomiast protrombina to czynnik krzepniecia II - kurcze patrze w lablatorium i to badanie kosztuje ponad 90 zl ;/ jezu ...

Gość gość
skierowanie wez, jak masz ubezp. to za darmo zrobią.

Gość gość
bede miala zabieg prywatnie niestety ;/ niestety lekarka panstwowo nie chciala mi tych badan przepisac imusze prywatnie robic.