Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bezsennosc neurolog

Polecane posty

Gość gość

Czy udanie sie do neurologa jest dobrym rozwiazaniem na bezsennosc?

Gość gość
Ja tez nie moge spac. Chyba raczej do psychiatry. Probuje calcium/magnez ale nic nie daje

Gość gość
Na psychiatre to chyba za wczesnie

Gość gość
chodzilam do lekarza rodzinnego.ona mnie zna juz troszke i mowila ze sobie zmyslam, ze to przez stres.tyle ze niczym sie nie stresuje. dala mi jakis syrop ziolowy i na tym sie skonczylo ;/

Gość gość
Nie probuje zasnac na sile.Ksiazka, film.....nic nie pomaga.Probowalam gasic swiatlo, wylaczac film i polozyc sie spokojnie.Nic z tego. Nie naduzywalam zadnych uzywek

Gość gość
ja idę godzinę wcześniej do łóżka, rozwiązuję krzyżówki, a potem odmawiam różaniec i od razu zasypiam.

Gość gość
probowalam wszystkiego.kladlam sie spac wtedy kiedy mi sie chcialo.czasem zasypialam, a czasem sie rozbudzila i lipa

Gość gość
do neurologa umowilam sie na poniedzialek.a pytam czy jest sens isc bo nie chce sie osmieszac u niego

Gość gość
natura sowy .... tyle ze wczesniej normalnie zasypialam.od kilku lat to sie tak waha

Gość gość
nie radzę melatoniny, ma dużo skutków ubocznych;/ ciepłe mleko na noc melisa ale mocniejsza np. 2 torebki parzone w jednej szklance krople walerianowe ziele serdecznika

Gość gość
nawet nie pacuje a ucze sie. stresu nie mam, wiadomo ze czlowiek czasem sie zdenerwuje ale nie zeby non stop. jakies 2-3 lata temu mialam robione ekg serca bo przez jakies 2 miesiace bolala mnie glowa i wlasnie dokuczala mi bezsennosc.ale wtedy wlasnie dostalam te ziolka ktore nie pomagaly

Gość gość
wlasnie nie jestem sowa :P czasami lubilam posiedziec do pozna ale teraz to juz jest przymus ;/

Gość gość
Tyle ze ja juz mam dosc mojej lekarki rodzinnej ;/

Gość gość
Nie znam sie na tych wszystkich lekarzach, kartotekach itp.Nie mam pojecia w jaki sposob mam zmienic lekarza. A nie chce mamie zawracac glowy bo ona sadzi ze nie spie bo nie klade sie spac ;/

Gość gość
Mam skonczone 19 lat wiec dlatego zabralam sie teraz za to sama...

Gość gość
ja bralam melatonine dlugo..po odstawieniu pojawily sie skutki uboczne smutek depesja,,jest ciekawy temat o skutkach ubocznych melatoniny,,,prawie wszystkie osoby tam piszace mowia o napadach lekow.mysli samobojczych.apatii.......................tak samo jak po odstawieniu psychotropow......leki sa tez po odstawieniu alkoholu.narkotykow.. zarcia...

Gość gość
Nie musze miec zadnej karty od aktualnego lekarza itp? Gdzie sie wgl robi badania na tarczyce??

Gość gość
napij sie ziol melisa.sa ziolowe tabletki nasen nie uzalezniaja,,Czasem sa niekorzystne warunki biometeorologiczne spadki cisnienia..pelnia ksiezyca wtedy tez nie mozna spac,,,,

Gość gość
ziolka mi nie pomagaja. a pelni nie ma codziennie :P

Gość gość
czyli lekarz rodzinny musi mi dac skierowanie na te badania tarczycy , tak?

Gość gość
ja dobrze sie czulam jak bralam tak skutki uboczne pojawily sie dopiero jak zaczelam stopniowo zmiejszac dawke od razu bron Panie Boze odstawic nie wolno tak jak psychotropow............................Ja teraz biore lek z grupy bendodia......ale jak jest nawet silny wiatr zmiana pogody..to mimo tabletki tez mam problem se snem ...

Gość gość
Do neurologa jestem umowiona na ok 14.30 w poniedzialek wiec wiesz.. A do aboratorium diagnostyki musze miec tez skierowanie?

Gość gość
Czytalam o tarczycy.Jakies tam objawy sei zgadzaja

Gość gość
Skierowania na badanie nalezy domagac sie od lekarza w swojej przychodni...................onosnie przepisania bierzesz od nich swoja karte wypelniasz tam drucze i niesiesz do innej..............................A jesli masz juz upatrzona inna przychodnie to spytaj moze oni sami zalatwia przeniesienie...zanim sie wypiszesz rozejrzyj sie dobrze w tej co chesz sie zapisac...ptrzeciez do tego samego lekarza nie trzeba chodzic .zapewne sa tez inni

Gość gość
Z tego co patrze teraz na cennik u mnie w miescie 16zl. A skoro juz sie zapisalam do neurologa to chcialabym miec wczesniej te wyniki tarczycy

Gość gość
Tak tak, wiem. Jutro sie wybiore na te badania.Wyniki maja byc w ciagu jednego dnia wiec do poniedzialku moze je dostane

Gość gość
Dziekuje za rady.Mam nadzieje ze w koncu sie czegos dowiem

Gość gość
Jeszcze raz dziekuje :)