Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SZYJKA MACICY W CIĄŻY

Polecane posty

Gość gość

Witam! jestem w 9 tygodniu ciąży. Moja szyjka macicy zawsze była wysoko i trudno ją było wyczuć palcem, a teraz jest bardzo nisko i jest bardzo duża i rozpulchniona, mam też wrażenie jakby była otwarta albo po prostu tak mi się wydaje. Czy to coś złego? Mogą być z tym jakieś komplikacje?

Gość gość
Serio wkładacie sobie paluchy aż po szyjkę i tam nimi grzebiecie? :O

Gość gość
Tak to coś złego jeśli grzebiesz sobie tam będąc w ciąży. Doprowadzisz do krwawienia i będziesz płakać :o

Gość gość
Nie grzebie sobie codziennie. Kiedyś zrobiłam to ze dwa razy tak z ciekawości jak zmienia się moje ciało i nie było to jakieś macanie i mocne grzebanie. Teraz też się trochę naczytałam o tej szyjce macicy więc z ciekawości sprawdziłam i jest bardzo nisko. Liczyłam na odpowiedz osoby która się na tym zna lub miała podobnie żeby oświecić mnie czy to może być coś groźnego czy też nie.

Gość gość
No widocznie tu takiej nie ma, a jeśli niepokoi Cię jej stan, to idź do lekarza, on się raczej lepiej orientuje niż Ty lub ktoś anonimowy z forum. Poza tym wkładanie tak głęboko palców będąc w ciąży, jest raczej nieodpowiedzialne, co jeśli się zadrapiesz i doprowadzisz do zakażenia? Bo wątpię byś zakładała do tego jednorazowe rękawiczki i sterylizowała paznokcie, już nie wspominając o tym, że ktoś mógłby to zrobić z lakierem na paznokciach :O Naprawdę nie widzę sensu takiego samodzielnego ''badania''.

Gość gość
Szyjka w ciazy powinna byc wysoko i zamknieta,wtedy jest wszystko ok. Ale nigdy sobie tam nie grzebalam,lekarz to stwierdzal u mnie.

Gość gość
Tydzień temu byłam na wizycie u lekarza, badając mnie stwierdził że macica jest ładna i duża i to tyle,nic więcej nie dodał. Być może ona przemieszcza się co jakiś czas niżej lub wyżej i tu nie ma w tym nic groźnego,sama już nie wiem a wizyte mam dopiero za 2 tygodnie. No ale już sama sobie tam grzebać nie będę. Skoro nie mam bóli podbrzusza i nie krwawię więc chyba wszystko jest ok. Dzięki za odpowiedzi.