Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

fryzjer w ciazy

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie to jest moja pierwsza ciaza ale mam pytanie czy moge sobie obcinac wlosy bo duzo podzialow slyszalam . a mam grzywke i chcialabym ja regularnie scinac:) prosze o pomoc

Gość autorkaa teamtatuuuuuuuuu
mozna

Gość gość
przepraszam wiem ze moze to glupie ale np duzo mi rzeczy nie wolno

Gość gość
Na głowie tak, pod pachami już nie można :D

Gość gość
co? to jakies zarty ?

A jakich rzeczy nie wolno? A w temacie to możesz iść do fryzjera. Nie widzę powodu, dla którego nie mogłabyś iść...

Gość gość
pytam sie teraz tez poprostu gdzie mozna sie golic (depilowac) bo ktos tu cos wymienil i nie dokonczyl :) a ja naprawde sie boje

Gość gość
Obcinać możesz ale nie farbuj i najlepiej chódz tam z rana, by po całym dniu używania farb w salonie, nie nawdychać się oparów.

Gość gość
ZABOBONY moje mile Panie.

Gość gość
dokładnie zabobony jest i taki na ścinanie włosów. a farbować kiedyś nie można było teraz można bo farby już nie zawierają tych szkodliwych substancji (nie pamiętam teraz co to było) ale zapach farby może drażnić.

Gość gość
''farby już nie zawierają tych szkodliwych substancji'' A czytałaś ostatnio skład na tych farbach????

Gość gość
wyobraź sobie, że nie wszystkie te składniki szkodzą w takim stopniu jak kiedyś. samo przeczytanie jaki jest skład nic ci nie da trzeba jeszcze poczytać w jaki sposób mogą one zaszkodzić. trzeba by je chyba zjeść.

Gość gość
Nie wiem jak Ty, ale ja wolę unikać każdej zbędnej chemii, zwłaszcza będąc w ciąży, nie tylko tej którą zjadamy, ale również a może przede wszystkim tę, którą wdychamy i nakładamy na skórę.

Jestem fryzjerem......w ciąży... :) Strzyżenie nie jest zabronione a co do koloryzacji to chodzi o amoniak który może przenikać przez skórę lub może drażnić jego zapach Natomiast profesjonalne farby "z górnej półki" nie zawierają dużych ilości amoniaku ponieważ stosują inne technoligie Poza tym są koloryzacje bez amoniaku np Color Touch z welli Ja osobiście nie mam zamiaru zaniedbać się w ciąży i będę robić kolor tylko trochę rzadziej gdyż mój kolor wymaga rozjasnienia i koloryzacji w jednym więc musi zawierać amoniak

Jestem fryzjerem......w ciąży... :) Strzyżenie nie jest zabronione a co do koloryzacji to chodzi o amoniak który może przenikać przez skórę lub może drażnić jego zapach Natomiast profesjonalne farby "z górnej półki" nie zawierają dużych ilości amoniaku ponieważ stosują inne technoligie Poza tym są koloryzacje bez amoniaku np Color Touch z welli Ja osobiście nie mam zamiaru zaniedbać się w ciąży i będę robić kolor tylko trochę rzadziej gdyż mój kolor wymaga rozjasnienia i koloryzacji w jednym więc musi zawierać amoniak