Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MIAMAMMA

HELP DIETA NIEMOWLĄT

Polecane posty

Gość MIAMAMMA

Witam serdecznie wszystkie kafeteriowiczki. Mam mega dylemat oraz problem. Wczoraj byłam z moją córcią u pediatry (szczepionka), lekarz po zważeniu stwierdził, żebym wprowadziła już pierwsze pokarmy tj. kleik ryżowy, tarte jabłuszko itd. Karmie tylko piersią, do tej pory wszystko było ok, malutka skończyła 4mc i waży 7310g. przy 65cm. W 3mc ważyła 6670g. Czy to normalne żeby przy piersi wprowadzać już takie pokarmy? Czytałam, że to normalne, że dziecko w tym miesiącu mniej przybiera na wadze. Może któraś z Was również miała ten problem. Czekam bardzo na odpowiedzi. :-)

Gość gość
Słuchaj tego co ma lekarz do powiedzenia ale myśl i rób swoje.

Gość gość
Nie trzeba dokarmiac, ale mozna. ciezkie masz dziecko tak poza tym.

Gość mama szarańczy
skoro tak ładnie przybiera to ja bym nie podawała do skończenia 6 miesiąca...po co??? Twój pokarm świetnie jej pasuje....:)Dużo bym dała żeby moja przybierała tak ślicznie na piersi....niestety musiałam wprowadzić stałe pokarmy....a w Twoim przypadku to kompletnie bez sensu jeszcze

Gość gość
lekarz chce pacjentke do gastrologa przygotowac. Na piersi to pod koniec 5 m-ca a lepiej w 6 dokarmiac sama mam 4-ro miesiecznego synka i lekarka kazała mi w połowie 6 m-ca rozszerzac diete

Gość MIAMAMMA
Zgadzam się, dla mnie też to jest dziwne, szczególnie, że oprócz tego wręczyła mi schemat żywienia niemowląt, w którym jasno jest napisane od 6! Gluten tak, w tym miesiącu zaczynamy ale nie posiłki. Trudno za dwa miesiące mamy przyjść na wizytę kontrolną, zobaczymy. Boję się, że jak oprócz piersi będę jej podawać inne pokarmy to za dwa miesiące będzie ważyła 15kg. i będzie miała nadwagę albo co. W ogóle mi średnio pasuje ten cały pediatra, tyle się zna co i ja.

Gość gość
dziecko przybiera za szybko dlatego kazał dawać coś innego bo na twoim mleku za dużo przybiera. Zamiast mleka lżejszy mniej kaloryczny posiłek

Gość gość
jabłuszko zamiast mleka jest mniej kalorycznr

Gość gość
Jakaś nowa obsesja - jaknajpóźniejsze wprowadzanie dodatkowych pokarmów... Kiedyś było inaczej. W poradniku wg którego mnie marmiono w 2mcu zaleca się soczki, w 4 już zupkę i to przy kp, chociaż ja byłam karmiona mm i wyrosłam. A dorodną kobietę :-D Mój syn ma 2 mce i 1,5 tyg. i karmie piersią + raz dziennie mm a za miesiąc zamierzamy zacząć poznawać nowe smaki i żegnać się z cyckiem, maly dostał odrobinę targego jabłuszka i... smakowało :-D