Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skutki uboczne antykoncepcji

Polecane posty

Gość gość

Witam! Od trzech lat mam zdiagnozowane PCO. Przez dwa lata brałam tylko leki na wywołanie miesiączki. W zeszłym roku ginekolog zapisał mi Cilest, bo coś tam jednak było nie tak. Po trzech miesiącach pojawiło się kłucie po prawej stronie brzucha, pod piersiami. Intuicja podpowiadała mi, że to wątroba, ale nie wiem, czy miałam rację. Oprócz tego robiło mi się słabo, jeśli przez trzy godziny nic nie jadłam. Przytyłam przez to 10 kilo. Zrobiłam podstawone badania krwi i nic nie wykazały. W lipcu ginekolog przepisał mi Daylette, bo Cilest wycofano. Przy czwartej tabletce zrobiło mi się zimno, chociaż był upał. Zignorowałam to. Po pierwszym opakowaniu nie dostałam miesiączki. Po pierwszej tabletce z drugiego opakowania nagle zrobiło mi się zimno w stopy, ale tak jakby w środku. Potem przez kilka dni nie mogłam jeść, a po jedzeniu przez kilka godzin czułam się tak, jakbym wypiła wiadro wody i ta woda chlupała mi w żołądku. Zwaliłam to na leki na alergię. Oprócz tego zaczęło mi się robić zimno, pomimo upałów. Potem pojawiło się mrowienie w rękach, tylko wtedy już nie brałam leków na alergię, a te inne objawy dalej się utrzymywały, codziennie. Ginekolog przepisał mi Zoely, bo znowu nie dostałam miesiączki. Jestem przy dwudziestej tabletce. Od tygodnia nie mogę spać. Powróciło kłucie w "wątrobie", które zniknęło razem z odstawieniem Cilestu. Boli po każdym posiłku. Oprócz tego boli mnie podbrzusze, cały czas. Brzuch jest dla mnie dość ważny, bo jestem flecistką, więc pracuję mięśniami brzucha. Poza tym nie mogę położyć sobie ręki pod głowę, bo zaraz robi mi się w nią zimno. W ogóle ostatnio nawet jak leżę w łóżku pod kołdrą, to mam zimne nogi i ręce, wcześniej tak nie było. Nie ustąpiło też uczucie wypitego wiadra wody, występuje nieregularnie. Wiem, że większość z was ma na pewnio większe problemy od moich, ale chciałabym prosić o poradę. Może ktoś tak miał, a ja się zastanawiam, czy to już nie jest przypadkiem robota dla psychiatry. Mam świadomość, że jestem przewrażliwiona na punkcie tego, co przekazuje mi moje ciało. Chcę się jednak upewnić, do którego specjalisty mam się zgłosić w pierwszej kolejności. Czy to mogą być początki zakrzepicy? Czy w tych tabletkach jest jakiś wspólny mianownik, na który jestem uczulona? Czy powinnam zrobić jakieś dodatkowe badania? Miałam robione badanie krwi w sierpniu i wykazało tylko podwyższone płyti krwi. Ratunku!

Gość gość
Próby wątrobowe, układ krzepnięcia i fibrynogen. Jak tak bardzo się martwisz to możesz jeszcze zrobić dopler. Przytyć mogłaś z pcos, a nie z jedzenia co trzy godziny, bo przy tej chorobie to właśnie co 3 godziny trzeba jeść. Mialas robiona krzywa cukrowa I insulinowa? Pomyslalabym tez o badaniach pod kątem tarczycy, bo uczucie zimna i drętwienie mogą być właśnie związane z tarczyca.

Gość gość
biore qlaire i mam to samo uczucie zimna nawet pod kołdrą i grubym kocem.!

Gość gość
Próby wątrobowe wyszły dobrze.Poza tym Nie miałam żadnego z tych badań.

Gość gość
Polecam zrobić krzywą cukrową i insulinową.