Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z grzybicą pochwy

Polecane posty

Gość gość

Zaczęło się od corocznego leczenia anginy antybiotykami, pojawiały się wtedy stany zapalne bądź inne dziadostwa. Ponad miesiąc temu pani doktor na podstawie opisu i tego co zobaczyła, stwierdziła że to grzybica. Brałam doustnie Myco cośtam i dopochwowo Gyno-femidazol. Następnie po kuracji dopochwowo Vitagyn na zakwaszenie pH i doustnie probiotyk z pałeczkami kwasu mlekowego. Wszystko było pięknie dopóki nie pojechałam na 2 tygodnie na wczasy. Problem powrócił, tym razem upławy są obfitsze. Nie wiem czy to wina ręcznika (może pod wpływem wilgoci coś się na nim rozwinęło) a może zmiana wody... Czy któraś z was umie sobie radzić z tym paskudztwem aby pozbyć się tego raz na zawsze?

Gość gość
oklady z rumianku pomogły mi. moczyłam w nich nawet wkłądki higieniczneni zakładałąm i przeszlo mi

Gość autorkaTem
Mam mieszankę ziołową Vagosan i też póki co się tym podmywam + zakładam namoczoną podpaskę na jakiś czas... Czekam na okres dlatego narazie nie idę do ginekologa, pójdę po. Mam też czopki propolisowe, niby leczą stany zapalne na tle grzybiczym i bakteryjnym... gdyby to chociaż tak nie piekło :(

Gość gość
Nie należy usuwać owłosienia łonowego; nie należy robić irygacji; nie należy nosić stringów oraz bielizny ze sztucznych materiałów; nie należy nosić obcisłych ubrań, zwłaszcza w trakcie upałów, najlepiej nosić spódnice; należy spać w koszulce nocnej, a nie w piżamie i koniecznie bez majtek; należy unikać korzystania z publicznych toalet i basenów; należy ograniczyć w diecie słodycze oraz węglowodany proste; należy unikać zabaw seksualnych z użyciem jedzenia, a przed seksem oralnym przepłukać usta, a najlepiej umyć zęby. Po co zwlekasz z wizytą? Po co się tak męczyć? Zastosowanie choćby jednej globulki jeszcze zanim pojawi się miesiączka przyniesie już ulgę.

Gość gość
I oczywiście jeśli współżyjesz to partner również musi poddać się leczeniu.

Gość gość
u mnie przez powtarzające sie grzybice pojawiła się duża dysplazja szyjki macicy, nie lekceważcie tego!!!!

Gość autorkaTem
Owszem, przyniesie ulgę ale na dniach dostanę okres (kwestia 2-3 dni) a wizyta najwcześniej będzie możliwa za tydzień, więc to i tak niewiele zmieni.