Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Swedzenie i pieczenie przy oddawaniu moczu w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Witam. Moze ktoras z was mogla by mi powiedziec: jestem w 17 tyg ciazy, od wczoraj zaobserwowalam pieczenie lekkie podczas oddawania moczu i swedzenie-swedzenie wydaje mi sie ze nastapilo w skutek mycia dosc ostrą gąbką,chyba przesadzilam z myciem delikatnych miejsc ktore mam dosc ukrwione. Swedzenie w kazdym razie ustapilo ale nie pokoi mnie te lekkie pieczenie podczas oddawania moczu,ostatnio bylam troche nadziebiona wiec zastanawiam sie czy to aby nie jakies przeziebienie pecherza?? aha i jeszcze od rana nie zauwazylam bialego sluzu tylko jakby czuje sie ciagle mokra ale to jakas woda chyba jest. Wie ktoś cos??

Gość gość
Zapalenie pęcherza albo grzybica albo jedno i dlatego drugie. Nie lecz sie na wlasna reke bo jestes w ciąży tylko do gina musisz isc.

Gość gość
to mogą być jeszcze bakterie escharichia coli (czy jakoś tak), zrób posiew moczu i CI wyjdzie, mi lekarz mówił że to jedno z najczęstszych dolegliwości, a trzeba wyleczyć jeśli planujesz poród sn (ja przy cesarce stwierdziłam że nie biore antybiotyków i podleczyłam sie później) aha, w tak niezbyt zaawansowanej ciąży moga też być jakies komplikacje z dzidziusiem, więc lepiej zrób od razu w poniedziałek ten posiew moczu (musisz kupić sterylne opakowanie na mocz w aptece), badanie kosztuje jakies 30 zł - i dopiero z wynikiem idź do lekarza, bo z samego "zaglądania" lekarz i tak wiele nie wywnioskuje