Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okropna gospodyni

Pomóżcie rozplanowac budżet I zrobić zakupy

Polecane posty

Gość okropna gospodyni

nie umiem zupelnie zrobic dobrze, ekonomicznie zakupy dysponuje kwota 500/600 zlotych tygodniowo na zakupy i wierzcie lub nie, nie starcza mi zazwyczaj. A wcale nie kupuje doibrych, drogich rzeczy. Nie WDAJAC SIE W szczegoly co kupuje i dlaczego mi nie starcza, ZAPOPONUJCIE mi prosze liste zakupow na tydzien dla 4 osobowej rodziny ( dzieci w wieku 4 lat i 3 miesieczne niemolwe)

Gość okropna gospodyni
UPPPPP

Gość gość
Karmisz piersią czy mm? Jeśli mm to jakie? Coś jeszcze dostaje niemowlę? Córka je slodycze?

Gość gość
ja nauczylam sie planowac dania. np. kupuje raz wtyg. mieso. na mielone, z kurczaka do tylko udka, karkowke, czsami poledwiczka wieprzowa i z tego co mam gotuje obiady. dokupuje tylko co potrzeba do danej potrawy. do pracy kanapki. a maz wraca dopiero ok.18 wiec kolacji juz nienjemy, tylko sobie zrobie 1 kanapke. nam srednio tyg. wychodzi ok.250zł na jedzenie w tym chemia. raz papier toaletwoy, plyn do naczyn. srednio chemia w tyg. to jakies 20zł.

Gość okropna gospodyni
niemowle jest na mm, koszt 40 zlotych na tydzien. Starsze dziecko je slodycze, ale NIE MUSI

Gość gość
Zaplanuj obiady na cały tydzien. Zupy, makarony, ziemniaki, zapiekanki itp Kup wszystkie potrzebne produkty.(oprócz tych które trzeba na bierzaco świeże) Woda/napoje, masło, coś do kanapek- wędliny, sery itd W tygodniu dokupujesz tylko pieczywo i jak ci czegoś zabraknie. Kupuj tylko potrzebne rzeczy żeby nie wyrzucać.

Gość gość
podstawa to jadłospis na cały tydzień bo wtedy wiesz że masz np mieso na kazdy dzień. Co ci brakuje itp