Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Shlash12349

jak wywolywano wam porod po terminie

Polecane posty

Gość Shlash12349

tak jak w temacie , do mam ,których dzieciaczkom nie spieszyło się na świat.. Jestem 9 dni po terminie no i we wtorek prawdopodobnie czeka mnie wywoływanie porodu ,maly nie wstawia się do kanału rodnego . Jak to u was wyglądało ? Ile trwał poród ? Dodam ,że rozwarcia też nie mam ..

Gość tak was czytam
U mnie wywoływało 9 dni po terminie. Użyto zelu ok 12 potem zaczęły się skurcze, ok 18 były dość mocne, rozwarcie na 8cm. Trochę się meczylam na sali porodowej, a synek i tak się nie chciał urodzić i skończyło się cc.

Gość Shlash12349
Hm ,no to w sumie nie bylo aż tak źle .:) Ważne , że dlużej Cię nie męczyli.. A jak przyjmowali Cię do szpitala to mialas już jakieś rozwarcie??

Gość cztery z plusem
Tydzien po terminie przyjeto mnie na oddzial i dpstalam zastrzyk jakis w tylek. Wszystko poszlo bardzo szybko i corka sie urodzila w ekspresowym czasie.

Gość gość
a ja mam jakis lek ze przedwczesnie urodze. a jak mijala Wam ciaza? bralyscie jakies leko na poczatku typu luteina lub np magnez w trakcie? zastanWiam sie od czego to zalezy ze niektore kobiety rodza przed czasem bo maja problemy z szyjka a niektore po terminie. chcialabym urodzic terminowo ale wiadomo ze chciec to sobie mozna

Gość cztery z plusem
Nic nie bralam a ciaza ksiaxkowa zadnych plamien skurczy itd. Zylam normalnie bez zbednego oszczedzania sie a malej i tak nie spieszylo sie do wyjscia. Teraz pewnie bedzie podobnie. Tym razem to juz zupelnie brak oszczedzanua sprzatam chpdze nosze co trzeba od zgrzewek wody mineralnej i 8 kg proszku bo 12 kg corke i jakos nie wierze ze urodze przed czasem. Ciekawe czy znow trzeba bedzie interweniowac zeby uparciuch wylazl.

Gość Shlash12349
Ja również ciąża książkowa..:) Wszystko jak najbardziej ok, tez nie oszczedzam sie Bóg wie jak , bo przecież ciąża to nie choroba , chociaż przyznam,że energia jest ,no,ale na tą chwile sił mi już po prostu brak. Czyli u Ciebie poszło szybko i sprawnie.. :) A rozwarcie lub skurcze podczas przyjmowania do szpitala miałaś??

Gość Shlash12349
Też myslałam,ze urodze wczesniej .. ;) Każdy mi to mówił i każdy w to chyba do terminu wierzyl ;) A bylo to spowodowane tym ,że brzuszek mam nisko juz od 33 tygodnia , a tu proszę 9 dni po terminie i CISZA.. ;/

Gość cztery z plusem
Nie mialam rozwarcia. Do wtorku juz trzy dni wiec jak naeet maluch sam sie niezdecyduje to i tak niedlugo mu pomoga :-) ja mam jeszcze 8 tyg planowych plus max dwa nadplanowe heh a juz mi sie dluzy troche. Dotad mi lecialo a teraz to juz bym chciala malucha.

Gość Shlash12349
No tak, na szczęscie tylko 3 :) Ale nie wiadomo kiedy zaczna cokolwiek robic ze mna , bo u nas ordynator baaaaaaaardzo lubi czekać do drugiego tygodnia po terminie.;/ A więc byłby to dopiero czwartek. Ooo no to jeszcze sporo czasu Ci zostało ,ale sama nie dawno to przechodziłam i też ciągle nie mogłam się doczekać kiedy w końcu urodze.:) Jednak z brzuszkiem jest czasem trochę ciężko..

Gość cztery z plusem
Oj bsrdzo ciezko zwlasza ze u mnie to 4 wiec mam co robic przy pozostalej 3. Ja nawet nie wiem gdzie chce rodzic i ogolnie sama mysl o szpitalach torbach badaniach itd mnie zniecheca chwilowo. Chcialabym juz miec malutka ale jesli chodzi o porod to echh najlepiej w domu bez zadnych lekarzy itd.

Gość Shlash12349
O kurcze, no to ładna gromadka :) :) Aż Ci zazdroszcze, przynajmniej masz wesoło :) Zawsze chcialam mieć dużą rodzinke :) No,ale na to potrzeba też dużo pieniążków,aby utrzymac takie maluchy i żeby im niczego nie brakowało. hm ja o porodach mało wiem, bo to moje pierwsze dziecko , a więc jestem całkowicie wystraszona ;/Ja mam w sumie 3 szpitale do wyboru w okolicy tyle ,że ten najblizej nie cieszy sie dobra opinia i malo kobiet tam rodzi , a w 2 i 3 wiem,że raczej nikt mnie nie odwiedzi i bede sama bo to za daleko ,aby jeździć co dziennie lub co dwa dni . ;/ Więc całkowicie dylemat , zostaly 3 dni , a ja nadal nie zdecydowana ;P