Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Srilanca

Dlaczego mój pies ciągle skubie i liże łapy od spodu

Polecane posty

Ostatnio zauważyłam, że moja jamniczka wylizuje i skupie łapy. Nie zastanawiało mnie to, dopóki nie zaczęła tego robić prawie co chwilę. W najbliższym czasie chcę z nią iść do weterynarza. Nie wiem, czy dziś jeszcze będzie otwarty, a jutro nie ma szans. Boję się o nią! :(

Gość gość
choroba psychiczna albo fizyczna, ale najczesciej ta pierwsza

Psychiczna? Właśnie coś mi się o tym obiło o uszy.. Ale dlaczego psychiczna? Opiekuję się psem. Mam rodzinę, więc ciągle jest w centrum zainteresowania. Jednak ostatnio do rodziny doszły dwa chomiki. Pies bardzo się denerwuje z ich obecności. Cały czas stoi przy klatce. Jak wyciągnęliśmy jednego, próbowała go dziabnąć. Jak je wyciągamy z klatki- psina dostaje szaleju!

Gość gość
Tak jak ludzie psy potrafią mieć tiki nerwowe. Człowiek kiwa się na krześle albo tupie nogą, a pies wylizuje łapy. Zabierz go do weterynarza i wyjeb te chomiki. Bo pies może sobie te łapy doprowadzić czymś takim do krwawienia.

Gość gość
no i masz odpowiedź: nerwica to nie żart zwierzęta też mogą chorować na nerwicę czy depresję

Gość gość
mój kot bez przerwy się liże, dosłownie co chwilę byłam z nim u weta: wykluczyłam świerzb, grzybicę, pchły..... wetka bezradnie rozkłada ręce: mówi że to albo alergią na karmę albo nerwica

Gość gość
acha, moja kotka tylko się nie liże gdy jest czymś zaabsorbowana gdy się bawi to tego nie robi, wychodzi na to że liże się gdy się nudzi, potrzebuje dużo ruchu i bodźców, lubi łazić po ogródku, w domu się nudzi i "stresuje"

Gość gość
a ja gdzieś czytałam, że jak się coś w łapkę wbije i uwiera, to zwierzę próbuje sobie to wygryźć, albo jak ma za długie pazury. \ale ile w tym prawdy to nie wiem.

Gość koallam
moj pies jak mial raka to mu sie rany miedzy poduszeczkami robily, ale on mial tez wylysiala skore w innym miescu. Wiec takie cos bys zauwazyla, jakby to bylo niebezpieczne cos

Gość gość
moj jamnik tez gryzie sobie lapkki i nie wiem dlaczego. Stresow nie ma zadnych

Gość gość
Chorzy psychicznie właściciele to i na zwierzęta się rzuciło.