Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kingusia1994

Czy powinnam z nim być a moze odejsc

Polecane posty

Gość kingusia1994

Witam ! Otóż jestem w zwiazku z chłopakiem od 3 lat. Niestety moj chłopak ma problem z alkoholem,przez co ciagle mnie okłamuje; c. Leczył się był na odwyku 3 tyg !! ale co z tego..teraz nie odbiera telefonów ..miał być o 20 u mnie ..a słychać po głosie było że wypity. Dziś dał mi pierścionek zareczynowy..ktory przyjęłąm..teraz zastanawiam się czy to nie był bład.. mam dopiero 19 lat a on 21.. od nastolatka miał problem z piciem..był na 8 odwykach i raz wytrzymal tylko 8 miesiecy a potem znów to samo ..picie,łzy,kłamstwa.. Bardzo się boje o niego i martwie..czesto płacze i za kazdym razem kiedy mamy się zobaczyć zadaje sobie pytanie ,, Wypił czy nie ?'' wariuje przez to wszystko.. Rozumiem to ze jest alkoholikiem ,ale on ostatni czasy nic z tym nie robi..był na odwyku miesiac temu ktory skrócił najwiecej jak się dało..a dzis znowu zapił..obiecal ze nie zrobi tego ,ze mnie kocha i bedzie sie starał ..a teraz nawet nie odbiera..duzo razy było tak ze zostawial mnie sama gdy do niego przyjezdzałąm i wracal nad ranem na czworaka.. Stawiałam mu ultimatum,rozchodziliśmy się,,jednak po jego obiecankach znowu wracałam..nie wiem co robić ; (. Czuje się strasznie.. Dziewczyny doradzcie mi prosze;

Gość viceklita
zapomnijcie o małżeństwie kobiety 100 procent facetów ma takie wady Jakie są niebezpieczne typy mężczyzn? Nie ma ludzi bez wad, jeśli jednak szukasz partnera na całe życie, powinnaś wiedzieć, od których typów lepiej trzymać się z daleka. Niektóre cechy charakteru mogą zaważyć na związku, dobrze jest zatem wiedzieć, co w usposobieniu i zachowaniu mężczyzny powinno cię zaniepokoić. Nałogowiec „Nie ma się co okłamywać: związek z nałogowcem to igranie z ogniem, a kto igra z ogniem, musi się poparzyć” – pisze psycholog dr Barbara De Angelis w książce „Czy będzie z nas dobrana para?”. Autorka jest przekonana, że związek z mężczyzną uzależnionym (od czegokolwiek) musi się źle skończyć. Kochając człowieka w nałogu, znajdujesz się w szczególnym miłosnym trójkącie. I kochasz niewolnika, dla którego uzależnienie zawsze będzie ważniejsze od ciebie. Zdaniem specjalistki najlepiej w ogóle nie wdawać się w takie związki. Nałogowcowi trzeba bowiem poświęcić wszystko – całą miłość i energię, on jednak nie od razu będzie zdolny odpłacić tym samym. „Normalne stosunki dwojga ludzi są i tak już dostatecznie trudne, aby warto było jeszcze bardziej komplikować sobie życie” – uważa dr De Angelis. Nałogowiec powinien najpierw poddać się leczeniu i uwolnić się od nałogu.

Gość gość
Stawiałam mu ultimatum,rozchodziliśmy się,,jednak po jego obiecankach znowu wracałam..nie wiem co robić ; (. Czuje się strasznie.. xxxxxxxxxxxxxxxx na głupotę nie ma lekarstwa!

Gość gość
Odejść. Chyba że chcesz i sobie, i dzieciom życie w koszmarze zafundować. Ja jestem dzieckiem alkoholików i uwierz mi, wiem co mówię... Ty mu nie pomożesz, jeśli on sam sobie nie będzie chciał pomóc, a on chyba nie chce nic z tym robić? Nie widzisz, że alkohol jest ważniejszy od Ciebie?