Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Roweremprzezżycie__

Jak radzić sobie z fałszywymi lubiącymi obgadywać osobami

Polecane posty

Gość Roweremprzezżycie__

Po raz kolejny dowiedziałam się, że przeszkadzam pewnym wydawałoby się pozytywnie nastawionym do mnie osobom. Okazało się, że według nich pcham się do różnych miejsc i że zadzieram nosa...

ignorowac najlepiej wedlug mnie i jak najmniej dawac powodow do obgadywania .Zyc swoim zyciem , nie raniac nikogo .

Gość Roweremprzezżycie__
Staram się, ale jest mi przykro. :( Jestem osobą energiczną, odważną, lubię próbować tu i tam swoich sił. Nie dlatego, że uważam się za jakąś zdolną, ale dlatego, że chcę się sprawdzić. Niestety właśnie się dowiedziałam, że to niektórym osobom przeszkadza... Nie okazuję tego, że czuję się zawiedziona, ale w środku cierpię. Dlaczego ludziom przeszkadza, że ktoś chce mieć wpływ na swoje życie?

ludzie nie lubia osob wyrozniajacych sie w tle , dazacych do swoich celow , majacych wieksze ambicje i aspiracje od nich samych .Madry czlowiek czerpalby wzor z takiej osoby, ale pewnie prosciej jest zazdroscic i probowac umiejszac jej zalety, niz samemu wziac sie za bary z przeciwnosciami na drodze .Zawisc ludzka nie ma czesto granic.Tak juz jest i trudno zmierzyc sie z tym.Walcz i dzialaj w tym kierunku w ktorym zamierzylas , zdobywaj kolejne cele, byleby nie po "trupach".Czlowiek jest sobie kowalem i ma duzy wplyw na swoje zycie.Dobrze, ze z tego korzystasz i obys znalazla satysfakcje i radosc w zyciu.

Gość Roweremprzezżycie__
Dziękuję Ci za ciepłe słowo. :) Moja aktywna postawa wynika z tego, że mam poczucie zmarnowanych szans, jeżeli chodzi o przeszłość, i jedynie poprzez działanie jestem w stanie je pokonać. Dlatego też żyję bardzo intensywnie - biorę udział w różnych konkursach, akcjach, szukam zajęć, które mogłyby mnie jeszcze bardziej uskrzydlić. Takie ADHD, które nie pozwala mi nawet na moment odsapnąć. ;) Przykro mi, że ktoś ma mi to za złe, tym bardziej, że jestem osobą z natury życzliwą i myślałam, że ludzie mnie lubią.

Gość gość
W pewnym wieku juz pewnie nie da wyleczyc sie z zawisci, ale probujcie przynajmniej nie pomawiac innych osob w obecnosci swoich dzieci, do was mowie, masy ludzkie!;)

Gość Roweremprzezżycie__
Wiesz co jest bolesne? To, że ktoś niby Ci kibicuje, poklepuje po plecach i mówi "Tak trzymać", a wystarczy, że się oddalisz, wylewa swój jad. Nie wiem skąd w ludziach tyle zawiści. Nikt nikomu nie broni działać i osiągać sukcesów, stawać się w czymś lepszym.

Gość gość
Takich ludzi jest najlepiej ignorować i jeszcze raz ignorować,żyć swoim życiem i nie przejmować się...

Gość gość
szukam pomocy, jestem obgadywana i nie wiem jak temu zaradzić skutecznie.

Gość Ggggosia
Witam Wiem co to znaczy ja też jestem obgadywana ponizana zastraszana przed przełożonego w pracy jak się postawiłam mu to odrazu poleciał do kierownika i mnie przenieśli na inną zmianę pracuje z bratem i jego żona na jednej zmianie chociaż znają moja sytuację i wiedza że na swojej zmianie mam z kim jeździć itd a na tej co mnie przenieśli nie mam czym jeździć i z kim poszłam zgłosić ten problem wyżej tzn do kierownika ale oczywiście mieli gdzieś mój problem nie umia rozwiązywać problemów pracowników a powód przeniesienia był taki że rodzina nie może że sobą gdzie w kodeksie pracy o tym nic nie ma proszę pomóżcie m co mam zrobić gdzie pójść żeby ktoś mi pomógł :(