Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

katar i kaszel u roczniaka ANTYBIOTYK

Polecane posty

Gość gość

roczne dziecko ma od tygodnia katar i od wczoraj pokasluje, ale nie ma goraczki. lekarz chwile osluchal, ale nawet nie ogladal gardla. zapisal antybiotyk augumentin i jakies tabletki sterydowe! mega sie zdziwilam, ze az takie leki zapisal .... chyba nie wykupie tej recepty, tylko pojde do innego lekarza. myslicie,ze dobrze robie?

Gość gość
jasne, kolejna mamusia madrzejsza od lekarza, a co tam najwyzej dzieciak z zapaleniem pluc wyladuje w szpitalu

Gość gość
skonsultowalabym z innym lekarzem, teraz antybiotyki przepisuja dzieciom jak cukierki, sama dlugo szukalam odpowiedniego pediatry dla syna

nie rozumiem po co chodzisz do lekarza skoro i tak prezentujesz własne teorie... Może dzieciak ma znaczne zmiany osłuchowe?

Gość gość
jakies tabletki sterydowe???? jakie napisz moze łaskawie konkretnie co ci zapisał bo tak wychodzisz na idiotke bez pojęcia!!!

Gość mamma mia torunianka
łooo... doktorek pewnie był na sponsorowanym szkoleniu i teraz daje na receptę ten szajs jak cukierasy :) idź do innego, to nie podlega wątpliwości.

Gość gość
A żebyście wiedziały że matka bardzo często wie lepiej! Nie powiedział czy sa zmiany osłuchowe? Jak nie ma to tez bym nie wykupywała tylko poszła do innego pediatry. Powiem Ci że miałam podobnie. Poszłam z córką bo miała gorączke i kaszlała a pediatra nawet dobrze nie osłuchał i popatrzył w uszy i od razu antybiotyk bo zapalenie ucha. Dodam że córka była radosna, nie płakała przy ssaniu, nie płakała jak naciskalam jej za uchem. Tego samego dnia poszłam prywatnie do innego lekarza i wyśmiał tamtą. Raz że pediatra nie jest w stanie odpowiedzialnie stwierdzić zapalenia ucha bez specjalistycznego sprzetu czyt. tego co ma laryngolog. Jedynie na podstawie wywiadu z matką. Dwa że nie miała żądnych zmian osłuchowych! Dostała jakiś antywirusowy i przeszło. Jak czujesz ze przesadziła lekarka to idź do innej.

Gość gość
popróbuj miodu czosnku wit c tak jak nasze mamy nas leczyły.ja zawsze najpierw sama kombinuje i dopiero później jak to nie daje efektu można pokusić się o wizyte u lekarza.oni zbyt pochopnie zapisują te leki.moj synek ma prawie 3 lata i nigdy nie pozwiliłam zapisac mu antybola.pielegnuj dziecko,a nic mu nie będzie.tak zawsze strasza,ze będzie zapalenie płuc.tj jak ze szczepieniami starsza ,strasza a nic z tgo nie wynika...

Gość gość
Idź do innego lekarza Na takie coś jak nie ma gorączki nie powinien wypisać antybiotyku.

Gość gość
moje dziecko jak ma goraczke tez nie dostaje antybiotykow bo i po co.goraczka pomaga zdrowieć.nie znacie czegos takiego jak samozdrowienie orgaznizmu.podajac przeciwgorączkowy hamujecie ten proces.

Gość gość
Jak jest gorączka powyżej 2 dni to coś jest nie tak . Jak tutaj nie ma gorączki to może dziecko jest przeziębione . Ja bym poszła do innego lekarza zeby jeszcze raz osłuchał.