Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justysia_justice

on nie chce dzieci

Polecane posty

Witam, Bezsilność i rozdarcie wewnętrzne skusiło mnie by napisać na forum. Mianowicie od 8 lat jestem w stałym związku i w przyszłym roku skończę 30 lat. Kocham mojego chłopaka i wiem że on kocha mnie, problem polega na tym, że on nie odczuwa potrzeby posiadania dzieci. Oczywiście zaznacza ze w przyszłości chce zostać ojcem, ale na chwile obecna nie czuje sie na to gotowy. Ja czuję ze to już mój czas na macierzyństwo i pragnę mieć już dziecko. Temat macierzyństwa stał sie bardzo drażliwy i każda rozmowa na ten temat konczy sie kłotnią. Wiem ze to musi być wspolna decyzja ale przecież nie mogę czekać w nieskończoność. Kocham go ale tak bardzo sie boje ze on za długo będzie zwlekał z tą decyzją.

Gość gość
Jeśli nie załatwisz tego bez jego wiedzy (sama wiesz, jak) on nigdy nie będzie gotowy. Ten typ tak ma. Jak będzie dziecko, będzie szczęśliwym tatusiem. Ale sam nie podejmie decyzji.

cóż, jeśli chcesz mieć dzieci, to raczej będzie trzeba się rozstać i poszukać kogoś innego. znam osobę, która z tego powodu - facet nie chciał dzieci - zakończyła ponad 10-letni związek. potem znalazła nowego faceta (przystojniejszego :P), który też chciał założyć rodzinę i jest szczęśliwa. | skoro często się kłócicie o sprawy priorytetowe, to chyba nie bardzo jest sens ciągnąć ten związek dalej...

Gość gość
no to siedź i się męcz! i czekaj aż "on się zmieni"

Gość gość
a dlaczego uważasz:p ze on ma niepoukładane w głowie ?można chcieć być w związku, nawet w małżeństwie i nie mieć dzieci, to nie jest wymóg.

justysia_justice Jeśli się kogoś kocha nie tak łatwo jest odejść, wciąż mam nadzieje że poukłada mu się w głowie A dlaczego odbierasz mu prawo o decydowaniu w wlasnym zyciu? Jak mozna zmuszac czlowieka - ktorego sie w dodatku kocha - do robienia czegos, czego tak bardzo nie chce? Jestes straszna egoistka, bo myslisz tylko o sobie. Facet ma prawo nie chciec dzieci, podobnie jak ty masz prawo je chciec. Nie po drodze wam razem. Chcesz dziecka, to musisz znalezc innego partnera. Smutne to, ale takie jest zycie. Jak bedziesz go ciagle namawiac, i ciagle bedziecie sie o to klocic, to wasz zwiazek i tak niedlugo sie rozpadnie.