Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skrzepy w okresie

Polecane posty

Gość gość

Hej, w moim okresie pojawiają się spore skrzepy krwie nawet około 4 cm długosci, co to może oznaczać? nawet kiedy okres jest skąpszy zawsze pojawiają się skrzepy. Ratunku :(

Gość gość
no przecież musi ci sie jakoś złuszczyć endometrium i wydalić, skoro nie jesteś w ciąży. Martwiłabym sie gdyby skrzepów podczas miesiączki nie było, bo wtedy mogłaby cała macica zarosnać :)

Gość gość
To blona sluzowa macicy sie zluszcza.

Gość gość
dzięki dziewczyny, też tak macie?

Gość gość
A czy jeśli w okresie są takie skrzepy to mogę wykluczyć ciążę?

Gość gość
skoro masz normalny okres to jakim cudem miałaby być ciąża?

hej też mam z tym problem od "zawsze" miałam skrzepy, jednak od ostatnich dwóch lat to co ze mnie wychodzi to jakieś mega skrzepy.... dodam że w grę nie wchodzą infekcję, nie współżyję tęż (żyję sama z wyboru) mój okres wygląda tak: dostaję skąpego krwawienia, w pewnej chwili czuję że coś wielkiego ze mnie wypływa, czuję że zwisa mi to między nogami i w tej samej chwili czuję potok krwi.... bardzo jasnej krwi (kiedyś miałam prawie czarną a teraz mam bardzo jasno czerwoną) mogę zmienić podpaskę a za 5 min jak wypływa taki mega skrzep to w 1 minucie nie ma cm wolnego od krwi nigdy wcześniej tak nie miałam, takie skrzepy mam parę razy dziennie co bardzo utrudnia mi pracę bo zaraz jak czuję że wypływa muszę rzucić pracę i lecieć do wc inaczej mam mokrą bieliznę a nie rzadko ubranie.... byłam parę razy u gina, raz stwierdził że mam coś na jajniku, w nst usg to wykluczył, zapisał jakieś tabletki (nie anty) podczas ich brania było super przez 3 mies później wszystko wróciło teraz myślę o zmianie gina, jutro mam dostać okres i już się martwię....

Gość gość
naczytałam się tyle o okresie w ciąży i mam mętlik już w głowie

Gość gość
Mi kiedy skrzep wydostoje się, robi mi się az słabo, cała jestem spocona, najgorzej jak jestem na miescie czy coś.. a ze skrzepem krew ale ma kolor normalnej krwi.

Gość gość
mogę zatem wykluczyć ciążę?

Gość gość
to przestań czytać głupoty w necie a jak tak się zamartwiasz to kup sobie test albo idź do gina. W Internecie wszystko można napisać przecież, nawet największą bzdurę a swój rozum chyba masz?

Gość gość
robiłam test nie jeden wszystkie negatywne nie współżyje od prawie trzech miesięcy od tej pory miałam dwa okresy jeden był mnieh obfity ale ze skrzepami, drugi obfity tez ze skrzepami. Mogę więc wykluczyć ciążę?

Gość gość
a jeśli ci napiszę, że na 1000% możesz wykluczyć to mi zaufasz? Jeśli tak, to daję głowę, że możesz wykluczyć. I przestań już o tym myśleć, bo chyba w paranoję zaczynasz popadać :) Miłego dnia

Gość gość
Chyba tak. A czy w ciąży jest owulacja?

Gość gość
chyba naprawdę rozum ci zaatakowało :) Jak w ciąży może być owulacja???????? Na biologię nie chodziłaś tylko wagary jakieś? Czy nauczyciel do bani?

Gość gość
Chyba i jedno i drugie sama nie wiem chyba na siłe szukam dowodów ciązy.Wczoraj miałam 20dc i bolał mnie cały dzien lewy jajnik śluz był pzejrzysty i rozciągliwy od kilku dni taki miałam, dziś nie mam takiego śluzu czy to mogła byc owulacja? cykle mam 30 dniowe ostatni był 34 dniowy

Gość gość
no to ja ci nie nadrobię braków w wiedzy. W ciąży nie jesteś, to tak pokrótce..

Gość gość
hmm, no rozbroiłaś mnie :D Wywróżyłam z fusów :D Jak mówiłam, w Internecie można napisać wszystko, cokolwiek się chce, o ile jest to zgodne z prawem Mam 50 lat, dwójkę dzieci i jednego wnuka. Więc jako takie pojęcie o rozrodczości mam. Ale jeśli chcesz większej wiedzy, to może idź na jakiś wykład ginekologii na AM i tam zadawaj pytania. Bo widzę, że taka internetowa dyskusja do niczego nie prowadzi. Abbo może wróżka jakaś ci powie? Wrzuć na luz, albo zasięgnij porady u specjalisty bo to niepokojące jak widzę zaczyna się robić :)

Gość gość
jakis taki mam brzuch duży usiąde to taka fałdka na wysokosci pępka i troche niżej, jak stoje to tez jest widoczny

Gość gość
No i co że fałdka to znaczy że ciąża? Miałam taką fałdkę a w ciąży nie byłam. Na samym początku ciąży macica jest tak mała że nie ma szans aby robiła ci fałdki na wysokości pępka. A może ty jesteś już 24tc? Wtedy dno macicy (najwyższa część macicy) sięga pępka.

Gość gość
czyli to niemożliwe abym była w ciąży?

Gość gość
Nie wiem czy jesteś czy nie jesteś. W takim przypadku robi się test ciążowy. chodziło mi tylko o to że takie objawy wcale nie muszą znaczyć ciąży. Zrób po porostu test.

Gość gość
jak wczesniej pisałam robiłam ich kilka wszystkie negatywne

Gość gość
No to skończ się wkręcać i juz.