Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

włosy ogromny problem

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich Mam wielki problem od paru dni . otoz nalozylam olej rycynowy jako maseczke na 20 minut i 5 razy dokladnie mylam wlosy . jednak nie dosc ze sie strasznie zaczely kruszyc i wygladaja jak jedno wielkie siano to jeszcze od tych paru dni (mimo ze w tym czasie juz pare razy dokladnie mylam glowe ) mam platy na wlosach i sa one bardzo widoczne ! wstyd mi wychodzic z domu bo nie moge tego zakryc , sa przezroczyste to na pewno nie lupiez wygladaja jak kawalki zaschnietego silikonu i nie moge ich zdjac ;((( czy ktos mi pomoze i powie co z tym zrobic , to narawde jest okropnie widoczne

Gość gość
A na pewno kruszą Ci się włosy, a nie silikon, który je oblepiał?

Gość gość
ja bym jeszcze raz uzyla tego oleju rycynowego. sprobuj tez umyc wlosy szarym mydlem a pozniej zeby mialy polysk to woda z octem przeplucz. mozliwe ze to silikon odchodzi ale az tyle bys tego miala?

Gość gość
No wlasnie nie sadze zeby az tyle go bylo bo olejku nie nakladalam wcale az tak duzo . Czytalam ze moze warto myc wlosy szamponami dla niemowlat i uzyc tez maski nawilzajacej . Co do kruszenia to moze faktycznie to nie wlosy ale nie wygladaja najlepiej , przed zabiegiem naprawde byly w lepszej kondycji az wlasnym oczom nie moglam uwierzyc bo wszyscy te kuracje olejem chwala , chyba nie ejst mozliwe zebym byla jednym wyjatkiem na swiecie ;/

Gość gość
ejj, ale po jednym razie czego się spodziewałaś? Na razie dzięki olejowi zszedł Ci silikon i zobaczyłaś, jak naprawdę wyglądają Twoje włosy. Teraz musisz je doprowadzić do porządku, ale nie ma cudów, w tydzień tego nie zrobisz

Gość gość
Naprawde to tak mialo wygladac? Bo jesli tak to oczywiscie bede powtarzala te zabiegi ale nie mialam pojecia o tym a ze wyglada to paskudnie to pomyslalam ze cos jest nie tak ...

Gość gość
Nie, tak wyglądają włosy, które były suszone silikonami. Są zniszczone i przesuszone. Tylko silikon, który je oblepiał, sprawiał, że wyglądały na zdrowsze niż naprawdę. Wiem po sobie - miałam rozjaśniane włosy (odcień blondu 8.1, jaśniutkie) i jak zobaczyłam, co miałam pod silikonem, to płakać się chciało. To było dwa lata temu. Obcięłam długie włosy do łopatek i dbałam o nie, dziś mam włosy do talii i ładne są, zbieram komplementy. :) Tylko cała sztuka w tym, żeby dobrać sobie produkty do pielęgnacji. Np. tak osławiony olej kokosowy nie jest dobry dla włosów porowatych (a ja takie mam). Podczas stosowania go miałam na głowie gniazdo :D

Gość gość
to co jest dobre na porowate wslosy? ja mam takie, czasem uzywam kokosowego ale wlosy sa ok nie ma gniazda:)

Gość gość
Każde włosy lubią co innego, więc trudno mi doradzać, co Ci podpasuje ;) Na moich włosach sprawdza się odzywka i maska z Alterry - aloes i granat, żel z siemienia lnianego, olej arganowy, lniany, sezamowy, oliwa z oliwek, olej z pestek winogron. Raz na dwa tygodnie laminuję żelatyną.

Gość gość
Kiepska sprawa zwlaszcza jak trzeba się dobrze prezentować , bo niestety to w parę dni nie zejdzie , tu potrzeba czasu .

Gość gość
Jak narazie kupiłam szampon w aptece Emolium , do suchej skory glowy ktora potrzebuje nawilzenia. Chyba zaprzestane na dobre uzywania tych wszystkich szamponow z SLS . Płaty oczywiscie sa dalej , ale czego sie spodziewac po jednym myciu

Gość gość
sprawdź, czy na pewno ten szampon nie ma SLS, bo kupiłam sobie emulsję do mycia ciała do skóry atopowej - niby super, a skład zaczyna się tak "Aqua, Sodium Laureth Sulfate (...)" porażka

Gość gość
Czytałam bardzo dokladnie i nie ma ani SLS ani SLES czy jakos tak i tych innych szkodliwych . Teraz mam te płaty na całych wlosach spadaja do samych koncówek a ciezko je wyciagnac , wyglada jakby sie namnozylo . Zobaczymy jak bedzie dalej , jakby nic nie pomoglo pozostal dermatolog

Gość gość
Wspołczuje zakupu , jeszcze pewnie nie malo wydałas na to ...Trzeba czytać dokladnie niestety ten sklad , bo ci prodeucenci maja chyba siano w glowach tworzac cos takiego .