Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odstawienie od piersi

Polecane posty

Gość gość

witam jestem mamą rocznej córeczki wczoraj ostawiłam ją od piersi i mam problem, ponieważ moje dziecko nie chce pić mleka modyfikowanego. Miałam próbki różnych firm,ale żadnego nie tknie. Próbowałam podawać przez rożne butelki, na łyżeczce, ale bez rezultatu. Co mam zrobić, przecież takie dziecko powinno pić mleko. Poza tym moje piersi pękają, odciągam trochę pokarmu, by poczuć ulgę, ale wciąż są nabrzmiałe, co robić? mamusie pomóżcie

Gość gość
odicagaj dalej, daj męzowi - niech pociumka, dziecku podawaj dalej butelkę.w końcu sie przełamie. jak człwioeik głodny to wszytsko zje.

Gość gość
To ty tak nagle to robisz? Przez rok nigdy nie podałas dziecku mm? Ja mam 2,5-miesięczniaka, generalnie karmię piersią, ale conajmniej 2 razy dostaje butelke z moim pokarmem bądź mm, nidługo zamierzam przestać kp i myślę,że najepiej zrobić to stopniowo, coraz częściej mm zamiaspiersi; będę odciagać tylko tyle żeby nie byly twarde i każdego dnia coraz mniej , myslę, że i dla dziecka i PIERSI będzie to najlepiej. Biedne to twoje dziecko, przeżyje szok.

Gość gość
a kto ci powiedział,ze dziecko musi pic mm?naogladalas się reklam w tv?nic nie musi.twoje mleko tj to co najlepsze.jak nie musisz wracac do pracy to karm go swoim mlekiem dalej,a w diecie już możesz podawac nabiał,czy inne produkty.

Gość gość
no wlasnie i jak się odstawie to po troszku eliminując kolejne karmienia.nie dziw się ,ze ci cycki chcą eksplodować.

Gość gość
Dlaczego już ją odstawiłaś od piersi? ja karmiłam do końca drugiego roku! Nie rób krzywdy swojemu dziecku.

Gość gość
Gdzieś ty się uchowała? Jak nie ma żadnych problemów ze zdrowiem twoim albo dziecka, to sama pierś tylko do 6 miesiąc, potem miesiąc mieszanego, a potem już tylko mm. No i oczywiście normalne jedzono dla maluszka. Będziesz miała nauczkę na przyszłość.

Gość gość
A moje ma 1.5 miesiąca i już podaję mm. Poprzednio karmiłam do 6 miesiąca piersią i to była męczarnia. Nie mam czasu na cieknące piersi. Aktywnie uprawiam sport i już mnie ciągnie z powrotem.

Gość gość
ja karmiłam ponad 2 lata TYLKO piersią nie dostało dziecko mm bo i po co?oprocz tego po pol roczku zupki,obiadki itp

Gość gość
do wszytskich którzy mnie krytykują, moje dziecko wcale nie domaga się piersi, więc żadnego szoku nie przeżywa, poza tym je wszystsko i tylko pytam co zrobić jak dziecko nie chce pić mleka. Wcześniej nie dawałam jej mleka bo nie było takiej potrzeby. ostatnio karmiłam ją tylko raz dziennie, a teraz musze wrócić do pracy, dlatego ostawiam

Gość gość
tylko pytam co zrobić jak dziecko nie chce pić mleka. xxx To nie dawaj jej mleka. Mleko jest niezdrowe. Widocznie nie potrzebuje.

Gość gość
gość ja karmiłam ponad 2 lata TYLKO piersią nie dostało dziecko mm bo i po co?oprocz tego po pol roczku zupki,obiadki itp ................ fuuuj mnie brzydzą takie duże dzieci karmione piersią. przecież dwulatek to jest już duże dziecko, na miły bóg. może jeszcze samo sobie rozpinało bluzkę albo podnosiło sweter do cyckania?

Gość gość
i własnie o to mi chodziło, niektórzy mówią,że dziecko musi pić mleko, dlatego zapytałam

Gość gość
powoli mieszaj swoje mllko z mm i podawaj.. twoje dziecko musi sie przyzwyczaic do tego smaku. a moze kup inne mleko mm, moze akuat nie pasuje mu ten smak. tylko pamietaj zeby podawac po trochu, najpierw jedną miarkę, potem 2 itp. to tylko moje dziecko jest takie ze wcianlo wszystko bez mrugnięcia okiem.

Gość gość
a mnie nie obchodzi co ciebie brzydzi a co nie.mam w nosie takie opinie jak twoja.zebys wiedziała,ze sobie pił kiedy chciał,bo potrafil się sam obsłyzyc.a mi zal jak widze kilkudniowe maluchy którym matki z duma zapychają buzie mm

Gość gość
Jednak roczniak i dwulatek często mają mleka w diecie za mało - dziecko jest wówczas bardziej zainteresowane nowymi smakami i "dorosłymi" potrawami. Warto zadbać, by na jego talerzu i w kubeczku pojawiały się atrakcyjnie podane produkty mleczne (jogurty, kefiry, sery żółte, białe, topione). No i pamiętać - szczególnie jesienią i zimą - o podawaniu dziecku ustalonej przez lekarza dawki witaminy D (wpływa ona na wchłanianie wapnia i reguluje jego stężenie we krwi). ---------------->>>>>>>>>>>>zamiast mleka zadbaj o wapń z innych produktów. mleko jest przereklamowane.

Gość gość
zresztą po co się tłumaczyć jak ktoś nie ma pojęcia i nie karmi wogole a innym daje beznadziejne rady

Gość gość
zebys wiedziała,ze sobie pił kiedy chciał,bo potrafil się sam obsłyzyc ................. Ha ha, a mąz pewnie przychodzi i zdejmuje ci majty na śpiocha, żeby też się samemu obsłużyć, co? Obrzydliwe niektóre mamuśki, jak z buszu wyciągnięte albo z trzeciego świata. Dzieciaka na cielaka chowa, a sama z cycami chodzi jak krowa. I jeszcze chłopca w dodatku chwali za takie poczynania! Koniec świata...

Gość gość
z twoich tekstow widać jak mało wiesz o karmieniu...ale coz jak tego nie doswiadczyłas.wyobraz sobie,ze mam normalne zycie sexualne .jak dziecko spi mamy czas dla siebie.nie zrozumiesz nigdy wiezi miedzy mna i dzieckiem,bo od razu widać,ze dużo ci brakuje.a może maz cie nie dopieszcza?heheh

Gość gość
oho zaczyna się kłotnia kto lepszy. Darujcie sobie bo to nie ma sensu

Gość gość
ty matka karmiąca ponad dwuletniego chłopca: a ssał ci jednocześnie z ojcem na dwa cyce?

Gość gość
Ale jesteście wszystkie przekonane o swoich racjach,do tej mądrej co pyta czy z ojcem na dwa cycki,może zapytaj czy dziecko nie ma problemów zdrowotnych i jest to na wskazanie lekarza.Ja też karmiłam 2 lata lekarze kazali mi dłużej podkarmiać małego ale właśnie przez głupkowate komentarze przestałam.żałuję do dziś,jeszcze rok miałam pokarm w piersiach bo psychicznie nie mogłam pogodzić się z tym ze uległam na ludzkie gadanie. Do rozpoczynającej post,pij dużżżżżo miętowej mocnej Herbaty zatrzymuje pokarm,w aptece są też krople homeopatyczne ale po nich się źle czułam. A dziecku próbowałaś podać mleko Bebilon jest drogie ale dzieciaki je lubią

Gość lopis
z tego co czytalam, to bebilon jest najbardziej podobny w składzie do matczynego pokarmu, stąd nawet stolce po bebilonie są podobne do tych u dzieci kp. Co do zaniku pokarmu, to na jakimś wątku tutaj przeczytałam, że nie tylko mięta, ale też napar z szałwi bardzo pomaga w zaniku pokarmu. W ostateczności możesz iść do lekarza, bo lek na zanik pokarmu bromergon lub podobny. Ale możesz po nim początkowo się bardzo kiepsko czuć (zawroty głowy, mdłości itp.).

Gość gość
W zatrzymaniu laktacji pomoga hormony - udaj się do gina. Karmienie 2 lata to paranoja i obrzydliwość. Sama jestem wychowana na mmi jestem zdrowa jak koń, ładna, po dobrych studiach, więc wez nie udawaj że raja cie to miętolenie cyca. Obrzydliwe. Fuj. nie znam nikogo kto karmiłby tak długo. brzydliwe.

Gość Slejp
Odciągaj i mieszaj z normalnym. na poczatku mały roztwór a potem coraz więcej aż przyzwyczai się do normalnego mleka.