Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moje beznadziejne wlosy

Polecane posty

Gość gość

sa mega cienkie, niskoporowate,proste jak drut miekkie,niepodatne na ukladanie, ciagle ulizane, posklejane w takie straki. jakby tego bylo malo mam mega siwizne musze je czesto farbowac,niestety farby kiepsko kryja takie wlosy niskoporowate. naprawde nie wiem co robic:-(

Gość feniksa
Ja mam podobnie. Włosów nie zmienisz, ale dobrze dobrany szampon i odżywka powinny pomoc. Spróbuj Jedwabista miękkość Timotei - na moje włosy faktycznie działa, są dużo miększe i bardziej podatne na układanie.

Gość gość
pisalam ze moje sa bardzo miekkie ale wcale sie nie ukladaja. szukam wlasnie szamponu ktory sprawi ze beda bardziej sztywne i bardzie porowate wtedy farba bedzie lepiej chwytac i dluzej sie trzymac.a te wszystkie szampony typu jedwabista miekkosc to dla moich wlosow wogole sie nie nadaja

Gość gość
tez mam cienkie i oklaple. wiec uzywam szamponu dodajacego objetosci. jak narazie moim nr 1 jest garnier 48h mega objetosc. jako jedyny daje wiecej objetosci

Gość gość
Jeżeli masz zbyt miękkie włosy, to pewnie brakuje im protein (proteiny to usztywniacze w skrócie). Tu masz spis odżywek proteinowych: wiedzmabloguje.com/2012/07/odzywki-do-wosow-z-proteinami.html Albo po prostu zrób sobie maskę na włosy z miodu i żółtka jajka.

Gość gość
kurcze ale takie maseczki proteinowe powoduja ze moje wlosy wcale nie sa sztywniejsze tylko bardziej sliskie i miekkie i jeszcze gorzej chwytaja farbe;-(. chce zeby moje wlosy byly bardziej porowate i sztywniejsze w dotyku

Gość gość
to jest opis na jednej z odzywek z proteinami: Kuracja do włosów z proteinami mlecznymi do włosów suchych i zniszczonych o zapachu aromatycznego kokosa. Doskonałe właściwości: maska do włosów z proteinami mlecznymi została specjalnie opracowana do stosowania w salonach fryzjerskich, wygładza włosy, nadaje im miękkość i elastyczność. Zawiera starannie dobrane składniki, które pielęgnują włosy suche i zniszczone. Znakomicie poprawia wygląd i kondycję włosów, nadając im wyjątkową jedwabistość, miękkość i połysk. Kuracja zapobiega elektryzowaniu się włosów oraz ułatwia ich rozczesywanie. wiec one wcale nie usztywniaja tylko wrecz odwrotnie

Gość gość
a moze ktos poleci dobrą odzywke w spray z keratyna?

Gość osstinka23
A jaki szampon polecicie na problemy z szybkim blaknięciem koloru ? Co zastosowac zeby mógł zatrzymac sie na dłuzej ?

Gość gość
A u Anwen o cienkich i niskoporowatych czytała, a? Tutaj: www.anwen.pl/2013/07/pielegnacja-wosow-cienkich-raz-jeszcze.html A tutaj o przyklapie: www.anwen.pl/2013/03/porady-wosowe-u-anwen-cienkie-ulizane.html I u Wiedźmy (polecam też inne posty, bo autorka sama ma wybitnie niskoporowate włosy): www.wiedzmabloguje.com/2012/05/pielegnacja-wosow-o-niskiej-porowatosci.html Odżywkę z keratyną kup z Biochemii Urody, plus osobno buteleczkę do sprayu i będziesz miała najlepszą :) A nawiasem mówiąc "doproteinowanie" powinno też pomóc na strączkowanie się takich włosów :) Ja bym jeszcze doradziła hennę, bo pogrubia trochę włosy.

Gość gość
Aha, hennę musiałabyś trzymać długo, minimum 4 godziny, żeby dobrze złapała na takich włosach, ale IMHO powinna dać trwalszy efekt niż farby chemiczne.

Gość gość
A próbowałaś kosmetyków z tej nowej serii Timotei`a do włosów cienkich i delikatnych? Może pomoże? Slyszałam wiele pozytywnych opinii na temat ich kosmetyków. Spróbuj, a może będziesz miała wymarzoną objętość? Pozdrawiam

Gość gość
Tak, tak musisz spróbować bo naprawdę jest dobry. Nie wiem jak z objętością, ale mi pomaga na moje bardzo suche wlosy. Powoli i stopniowo dochodzą do siebie, a ja na pewno nie zmienię szamponu.

Gość gość
A ja jestem bardzo zadowolona z Timotei do włosów farbowanych. Pozwala mi na utrzymanie dłużej koloru, który tak szybko nie utlenia się, ponieważ jest w szamponie ekstrakt z kamelii, która ma właśnie takie właściwości.