Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jedna kawa dziennie w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Podobno mozna i dwie. Smakuje mi espresso z duza iloscia mleka albo tylko z czapeczka smietanki w sprayu. Pilyscie kawe codzoennie bedac w ciazy?

Gość gość
piję często, ale zaopatrzyłam sie w bezkofeinową. Piję kawę tylko dlatego bo lubię, nawet ta z kofeiną nigdy na mnie pobudzajaco nie działała więc jest ok :)

Gość gość
Tak jak przed ciążą 1-2 dziennie, podczas karmiennia nawet więcej - wiadomo siedzenie w domu, nic nie robienie to i kawki się chce.

Gość gość
Piłam, czesto z ginekologiem który prowadził moją ciążę :) (znajomy).

Gość gość
Mój ginekolog twierdził, że kobieta nie jest w stanie wypić tyle kawy dziennie aby kofeina w niej zawarta zaszkodziła dziecku. Ja osobiście piłam jedną rzadziej dwie dziennie. Kawę lubiłam od zawsze niestety przez całą ciążę męczyła mnie masakryczna zgaga po wszystkim :(

Gość gość
piłam tyle co zawsze. z tym, że nie lubię mocnej kawy, tylko kawowe napoje z pianką z ekspresu, więc mogłabym wypić i 10 i nic by się nie stało. do tego z natury mam bardzo niskie ciśnienie. a piłam 0-3 w zależności od ochoty

Gość gość
piłam jedną-dwie kawy. Uwielbiam kofeinę, bez kawy nie jestem w stanie pracować. Zawsze rozcieńczałam też mlekiem, bo od początku ciąży nei byłam w stanie znieść czarnej.... a wcześniej podwójne espresso bez mleka i papierosy...

Gość gość
A to fajnie że nie jestem sama:) zastanawiam się tylko czy kawa może przyczyniać się do skurczow macicy. Wyplukuje przecież magnez. Ale ten z kolei biorę w tabletkach więc mam nadz że uzupełniam.

Gość gość
Moja ciąża była z kategorii zagrozonych...na poliklinice UJ ginekolog od razu powiedział zero kawy! Zero kofeiny bo to wpływa na skurcze macicy i...poronienie lub przedwczesny poród

Gość lopis
ja byłam w takiej zwykłej książkowej ciąży. Piłam 2 espresso dziennie, w pracy inaczej bym nie była w stanie funkcjonować. Dziecko zdrowe, karmione piersią już 5 miesiąc, słusznej wagi, pogodne i spokojne. Teraz również piję, jeśli chce mi się więcej kawy niż te 2 espresso w ciągu dnia, to kolejne kawy są już bezkofeinowe.

Gość gość
Ja biorę fenoterol i pije jedną dziennie..