Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MagdalenaMagdaMadziaMadziunia

Problemy z majątkiem ojca

Polecane posty

Ojciec nie chcę zostawić mi ani grosza. Dokładnie to pracuję w jego kancelarii, mieszkam w jego domu ale co zrobił ze spadkiem??? Nie zapisał mi nic. A dom na wsi oraz mieszkanie jakie posiada zapisał na mojego 8letniego syna. W dodatku mój były się o tym dowiedział (ojciec mojego dziecka)i powiedział mi że najwyższy czas by uznać dziecko, że chcę się zmienić i żebym dała mu jeszcze jedną szansę. Co robić w tej sytuacji???

Gość gość
niech zapisze na dziecko! potem ty dziecko utopisz albo udusisz i wreszcie odziedziczysz to chcesz mieć!

Gość gość
To chyba normalne. Ja dostałam dom po dziadkach, mój syn odzieczy po swoich dziadkach. Jaki sens dzieciom zapisywać majątek, przecież zanim rodzic umrze to dziecko jest w mocno dojrzałym wieku na co mu dom, skoro ma po dziadku:).

Dlaczego sobie drwisz? Dla mnie sytuacja jest niepojęta, jak tak można w ogóle robić. Żeby zapisywać coś na wnuka mając własne dziecko. Druga sprawa jest taka że mój były chcę do mnie wrócić bo wyczuł pieniądze a inna strona medalu jest taka że wiążąc się z byłym zrobiłabym na złość ojcu.

A może ja miałam plany żeby to sprzedać???? I kupić za to mieszkanie w innym mieście, założyć własny interes?

Gość gość
I nie podskakuj mała, bo jak tatuś zobaczy co z was za ziółka, jeszcze zdąży prawnuczce zapisać.

Gość gość
To masz odpowiedź. Ojciec chce się przed tym zabezpieczyć. Nie ma przymusu zapisywania dzieciom czegokolwiek. Po to są testamenty. Zapisał wnukowi mając nadzieję, że on będzie rozsądniejszy.

Gość gość
świnia,chce okraść własne dziecko! sama sobie zarób na mieszkanie i swoją firmę, złodziejko!

Gość gość
przeciez tu chodzi o twojego syna, jak możesz mu żałować? jak twoj ojciec odpukac niedlugo umrze, to nikt cie zdomu nie wyrzuci. poki twoj syn jest małoletni to ty rozporządzasz jego majątkiem. tylko zeby twoj ojciec podszedl do tego zdroworozsądkowo i zapisał, że twoj syn dziedziczy wszystko po np ukonczeniu 25 roku życia... bo takiemu 18latkowi to może szajba do łba uderzyć. x chociaż to i tak wszystko dziwne... ja bym na miejscu twojego ojca tak nie postapila.. jesli szykuje się na ten drugi swiat w niedalekim czasie, to nie bierze pod uwage tego, że możesz mieć więcej dzieci, a on więcej wnucząt i dlaczego tylko jedno miałoby coś dostać?

Gość gość
nie bierze pod uwage tego, że możesz mieć więcej dzieci, a on więcej wnucząt i dlaczego tylko jedno miałoby coś dostać? xxxxxxxxxxx tak postanowił, jego pieniądze i wam g***o do tego!!!

Ojciec ma jeszcze starszego syna ode mnie, to mój starszy brat którego widziałam parę razy w życiu. Mój ojciec zrobił dlatego chłopaka więcej niż dla mnie, kupił jego matce (twierdząc że zrobił to dla syna) dom jednorodzinny oraz łożył na jego studia, kupił mu samochód, itp. Tamten i tak więcej dostał. A tutaj ja zostałam z niczym. Ja nie mogę mieć więcej dzieci, pierwszy poród mi to utrudnił. Nigdy nie zapomnę tamtej męczarni, rodziłam 3,5 godziny.

Gość gość
To i tak ciesz się, że cały majątek przechodzi na Twoje dziecko, a nie brata.

To znaczy brat coś dostał od ojca. Poza tym brat skończył prawo, ojciec chcę zrobić z niego wspólnika i teraz kupił ma zamiar kupić mu apartament.

Gość gość
To prawo ojca swobodnie dysponować swoim majątkiem i losami swojej kancelarii. I świetnie, że będzie ją miał komu przekazać.