Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MagdalenaMagdaMadziaMadziunia

Problemy z majątkiem ojca

Polecane posty

Ojciec nie chcę zostawić mi ani grosza. Dokładnie to pracuję w jego kancelarii, mieszkam w jego domu ale co zrobił ze spadkiem??? Nie zapisał mi nic. A dom na wsi oraz mieszkanie jakie posiada zapisał na mojego 8letniego syna. W dodatku mój były się o tym dowiedział (ojciec mojego dziecka)i powiedział mi że najwyższy czas by uznać dziecko, że chcę się zmienić i żebym dała mu jeszcze jedną szansę. Co robić w tej sytuacji???

Gość gość
Ojciec widocznie nie ma do Ciebie zaufania. A twój facet jak chce uznać to niech uzna , ale niech nie liczy na kase , spadek należny jest dziecku i co prawda moglibyście z tego korzystać do jego pełnoletności , ale sprzedać nie macie prawa. To czy dasz szansę byłemu , to zalezy od Ciebie , ale jesli on liczy na jakieś profity to raczej udanego związku nie stworzycie

Ja to wiem że on liczy na profity z tego majątku. Przecież jak z nim byłam to ja go utrzymywałam. Dokładnie to brałam pieniądze od ojca na jego wyżywienie, ubranie, itp. A jak ciąża to powiedział że sprowadziłam na niego kłopoty i że nie jest gotowy na dziecko. Ja miałam 18 lat, on 24.

Gość gość
Przecież jak z nim byłam to ja go utrzymywałam. Dokładnie to brałam pieniądze od ojca na jego wyżywienie, ubranie, itp. xxxxxxxxxxx teraz już wiesz idiotko dlaczego ojciec nie chce ci zostawić żadnych pieniędzy, czy nie?

Gość gość
skoro wiesz , że tylko chodzi mu o kasę to po co się zastanawiasz czy dać mu szansę , jesteś niedojrzała i nic dziwnego , że na wszelki wypadek ojciec zapisał wszystko wnukowi. Może jesli dłużej pozyje a Ty udowodnisz , że jesteś odpowiedzialną osobą to zmieni testament , a tak nawet dla Twojego dobra niech tak będzie , bo jeszcze strzeliło by Ci do głowy sprzedać wszystko i w końcu wylądowałabyś pod mostem z dzieckiem

A czy ojciec uczciwie podzielił majątek Jeśli chodzi o przyrodniego brata to dał mu (a właściwie jego matce dom, chcę zrobić z niego wspólnika w swojej kancelarii oraz ma zamiar kupić mu apartament) nic nie powiem, chłopak jest starszy ode mnie, wychował się bez ojca. Okey, dostał to co mu się należało. Ale w mojej sytuacji ja nic nie dostałam a dostało małe dziecko? Uważacie że to normalne?

Gość gość
Majątek ojca będzie podzielony zgodnie z jego wolą. Tu nie ma mowy o braku uczciwości, bo oszustwa żadnego ojciec nie robi.

Gość gość
będziesz miała kiedyś swój majątek, to też będziesz go dzieliła wg własnego widzimisię a nie tak jak będą chcieli inni!

Gość gość
Uznaj prawo ojca do rozporządzania włąsnym majątkiem , ciesz sie , że nie zapisał wszystkiego synowi tylko wnukowi również. Jak ojciec dłużej pożyje to może za ileś lat zmieni zdanie o Tobie i zmieni testament